Botezul şi cununia vor avea loc numai în bisericile parohiale. Decizia a fost luată "pentru păstrarea sacralităţii şi solemnităţii acestor Sfinte Taine"

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca oficierea Tainei Botezului şi a Tainei Cununiei să aibă loc numai în bisericile parohiale, cu respectarea rânduielilor liturgice.

5682 afișări
Imaginea articolului Botezul şi cununia vor avea loc numai în bisericile parohiale. Decizia a fost luată "pentru păstrarea sacralităţii şi solemnităţii acestor Sfinte Taine"

Botezul şi cununia vor avea loc numai în bisericile parohiale (Imagine: Shutterstock)

Decizia a fost luată joi, în şedinţa Sinodului Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Potrivit Patriarhiei Române, decizia a fost luată "pentru păstrarea sacralităţii şi solemnităţii acestor Sfinte Taine".

Totodată, în şedinţa Sinodului Bisericii Ortodoxe Române, ierarhii au evaluat rezultatele colectei organizate în bisericile şi mănăstirile ortodoxe din ţară şi străinătate în luna decembrie 2012 ca urmare a Pastoralei Sfântului Sinod, la încheierea Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română.

Astfel, cu acea ocazie au fost colectate peste 3,3 milioane de lei, aproximativ 625.000 de kilograme de produse alimentare, circa 50.000 de kilograme de produse agricole, 150.000 de kilograme de îmbrăcăminte, aproximativ 15.000 de cutii cu medicamente, produse igienico-sanitare şi lemne de foc, fiind ajutate aproape 70.000 de familii sărace, cu membri bolnavi sau cu mulţi copii, a precizat Patriarhia Română într-un comunicat de presă.

Totodată, în 2012, în cadrul programului social "Masa Bucuriei" derulat de Patriarhia Română în parteneriat cu lanţ de magazine, au fost alocate produse alimentare şi igienico-sanitare în valoare de peste 3.320.000 de lei, de care au beneficiat aproximativ 18.300 de persoane aflate în instituţiile sociale ale Bisericii Ortodoxe Române.

Sinodul BOR a mai decis sărbătorirea Zilei Culturii Române, în 15 ianuarie, la Patriarhia Română şi în toate eparhiile, pentru a evidenţia legătura dintre cult şi cultură, dintre biserică şi societate în viaţa poporului român.

Sinodul BOR a hotărât, de asemenea, înfiinţarea Asociaţiei Naţionale a Centrelor de Pelerinaj din Biserica Ortodoxă Română, pentru o mai bună organizare a pelerinajelor, "cu scopul apărării şi promovării activităţilor pastorale şi misionare ale Bisericii", se mai arată în comunicatul Patriarhiei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici