Botiş: La majorarea cu 15% a salariului se va adăuga media stimulentelor pe funcţie din octombrie

Angajaţii din sistemul bugetar care primesc stimulente vor beneficia, începând cu 1 ianuarie, de majorarea cu 15% a salariului de bază, la care se va adăuga media stimulentelor pe funcţie plătită în luna octombrie 2010, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Ioan Botiş.

65 afișări
Imaginea articolului Botiş: La majorarea cu 15% a salariului se va adăuga media stimulentelor pe funcţie din octombrie

Botiş: La majorarea cu 15% a salariului se va adăuga media stimulentelor pe funcţie din octombrie (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Se ia în calcul salariul de bază din luna octombrie, iar la acest salariu avem o indexare de 15%. După ce am luat în calcul această majorare, venim şi adăugăm media stimulentelor pe funcţie şi pe ordonator de credite din octombrie", a spus ministrul Muncii.

El a precizat că în octombrie, inclusiv la Ministerul Finanţelor sau Ministerul Muncii, au fost acordate stimulente pentru luni anterioare, iar în cazul Ministerului Muncii media unor astfel de stimulente pe luna octombrie a fost de 0,3%.

Ministrul Muncii a precizat că nu putea fi adăugată media stimulentelor la salariul de bază pentru ca ulterior să se aplice majorarea cu 15% cuantumului rezultat, deoarece Legea de aplicare a salarizării unitare în sistemul bugetar prevede doar majorarea salariului de bază.

"Trebuie să aplicăm aceeşi regulă pentru toată lumea: salariul de bază trebuie indexat cu 15%. Este o regulă pentru toţi", a conchis Botiş.

Guvernul a aprobat, miercuri, legea salarizării unitare în sectorul public pentru anul 2011, care va fi promovată prin angajarea răspunderii în faţa Parlamentului.

Premierul Emil Boc a anunţat că salariile de bază din sectorul public vor fi majorate anul viitor cu 15% raportat la nivelul din luna octombrie, iar salariul de bază minim brut pe ţară va creşte de la 600 lei la 670 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici