BREAKING | Control la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, după apariţia imaginilor cu pacienţi internaţi în condiţii greu de imaginat

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş fac, luni dimineaţă, un control la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, unde au fost internaţi pacienţi în saloane cu pereţi scorojiţi şi mobilier ruginit, transmite corespondentul Mediafax.

526 afișări
Imaginea articolului BREAKING | Control la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, după apariţia imaginilor cu pacienţi internaţi în condiţii greu de imaginat

Direcţia de Sănătate Publică, în control la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, după apariţia imaginilor cu pacienţi internaţi în condiţii greu de imaginat

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Dana Şpac, a declarat, luni, corespondentului Mediafax, că o echipă de medici inspectori fac verificări la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

“O echipă formată din medici inspectori din cadrul DSP Timiş fac verificări, de la primele ore ale dimineţii, la Spitalul de Boli Infecţioase, în urma neregulilor semnate în spaţiul public”, a afirmat Dana Şpac.

Două fotografii în care sunt imortalizate condiţiile în care sunt cazaţi pacienţii pe Secţia de Pneumologie a Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara au fost postate pe Facebook, sâmbătă, fiind distribuite de sute de ori. În imagini se poate observa cum bolnavii sunt cazaţi în saloane cu pereţi scorojiţi, mobilier ruginit, iar în loc de perdele, în geamuri au fost puse cearşafuri.

“Anul 2018, România, Timişoara, Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş! Nu mai am cuvinte să comentez, cred că imaginile spun totul. Spun doar că mai trebuie să mergeţi la multe concerte, cu spectacole ale marilor artişti, pentru a aduce spitalul la nişte condiţii puţin mai ridicate decât cele din lagărele de concentrare. Donaţi în continuare bani pentru a creşte buzunarele celor aflaţi la conducere! Şi sfatul meu: încercaţi să vă păstraţi sănătoşi dacă ajungeţi aici, mai mult ca sigur că mult nu o veţi mai duce. Vă rog distribuiţi!”, a scris autoarea fotografiilor, pe reţeaua de socializare.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax, că saloanele în care pacienţii au fost fotografiaţi sunt în curs de renovare şi că s-au făcut internări şi acolo din cauza numărului prea mare de bolnavi din ultima perioadă.

De asemenea, şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a reacţionat la imaginile de coşmar suprinse în Spitalul de Boli Infecţioase, postând poze care arată un spital curat şi îngrijit. ”Pozele sunt actuale şi prezentarea lor este legitimă”, a scris edilul, dezamăgit că nu se vorbeşte şi despre cealaltă parte a unităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici