A început urmărirea penală in rem în dosarul deschis după pângerea făcută de Ludovic Orban

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală cu privire la fapte (in rem) pentru infracţiuni de înaltă trădare şi divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională în cazul plângerii depuse de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă.

4449 afișări
Imaginea articolului A început urmărirea penală in rem în dosarul deschis după pângerea făcută de Ludovic Orban

BREAKING | DIICOT a început urmărirea penală in rem în dosarul deschis după pângerea penală făcută de Ludovic Orban

Procurorii au început urmărirea penală pentru fapte, încă din data de 7 iunie, infracţiunile fiind de înaltă trădare şi divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională.

Procurorul-şef DIICOT, Daniel Horodniceanu, anunţa marţi că plângerea depusă de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă este în lucru, precizând că încă nu au venit informaţiile solicitate de la SRI.

"Este în lucru. Ştiu că s-au făcut solicitări, exact cum vă spuneam, pe data de 6 iunie şi aşteptăm rezultatele", a declarat Daniel Horodniceanu. Întrebat dacă au venit răspunsurile de la Serviciul Român de Informaţii, Daniel Horodniceanu a răspuns negativ. "Nu au venit, nu. Din ce ştiu eu nu, dar trebuie verificat".

În plângere, liderul PNL, Ludovic Orban, îi acuză pe Liviu Dragnea şi pe premierul Viorica Dăncilă de „difuzarea de informaţii cu caracter secret, uzurparea de funcţie şi refuzul de informare a Preşedintelui României" în cazul memorandumului privind mutarea Ambasadei Israelului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici