Judecătorii CSM au stabilit ca dosarele ÎCCJ să rămână la aceleaşi completuri de 5 şi în 2019

Judecătorii CSM au stabilit, la şedinţa de miercuri, ca toate dosarele repartizate la completurile de 5 judecători de la ÎCCJ, în 13 decembrie, să fie judecate anul viitor de aceiaşi judecători, fără a fi organizată o tragere la sorţi în privinţa lor, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din CSM.

884 afișări
Imaginea articolului Judecătorii CSM au stabilit ca dosarele ÎCCJ să rămână la aceleaşi completuri de 5 şi în 2019

BREAKING Judecătorii CSM au stabilit ca dosarele ÎCCJ să rămână la aceleaşi completuri de 5 şi în 2019

Membrii Secţiei pentru judecători a CSM au decis, miercuri, ca toate dosarele repartizate în data de 13 decembrie la completurile de 5 judecători de la instanţa supremă să continue să fie judecate şi în anul următor, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Consiliului. În acest context, aceste dosare nu vor mai fi incluse în tragerea la sorţi de la începutul lui 2019.

Potrivit aceloraşi surse, decizia Secţiei pentru judecători a CSM se menţine chiar dacă, la termenul de miercuri al dosarelor cu noile complete, au fost pronunţate amânări şi nu au fost administrate probe. Decizia se aplică în cazul dosarelor care funcţionează în materie civilă şi penală.

Pe rolul Completului 2 de 5 judecători se află dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajările fictive la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Acest complet a decis, la şedinţa de miercuri, să amâne procesul pentru data de 21 ianuarie.

C2 penal este format din următorii judecători: Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida.

Noile completuri de 5 judecători de la Instanţa supremă au amânat, pentru a doua jumătate a lunii ianuarie, dosarele pe care le aveau pe rol, între care şi cel al lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului sau al lui Toni Greblă, secretar general al Guvernului şi al lui Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici