Video Tren de marfă cu produse petroliere, DERAIAT de pe un viaduct. UPDATE ISU: Podul s-a rupt sub greutatea garniturii/ Mecanicul era în stare de ebrietate

Un tren de marfă care transporta produse petroliere a deraiat, duminică dimineaţa, după ce podul peste care trecea s-a rupt sub greutatea garniturii. Una dintre liniile de cale ferată de pe pod era în construcţie şi o primă ipoteză este că s-a produs o eroare umană, după ce mecanicul, din greşeală, ar fi intrat pe aceasta, susţine ISU Dolj. Traficul feroviar este blocat în judeţul Dolj, pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, în localitatea Cârcea.

12689 afișări

UPDATE 12.40 CFR: Trenurile de pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, deviate

Circulaţia trenurilor va fi deviată pe ruta ocolitoare Caracal - Piatra Olt - Craiova, până la stabilirea variantelor definitive de reluare a circulaţiei pe Magistrala CF 900 pe distanţa Craiova - Caracal, anunţă CFR.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că, în urma accidentului feroviar produs de operatorul de marfă Grup Feroviar Român, prin depăşirea de către mecanicul de locomotivă a semnalului de circulaţie aflat pe culoarea roşie, viaductul Cârcea este afectat pe firul I de circulaţie, pe care s-a produs deraierea.

Firul II de circulaţie, respectiv structura viaducutului pe firul II, nu este afectată.

”După evaluarea primară de către personalul de specialitate CFR, s-a hotârât ca circulaţia trenurilor să fie deviată pe ruta ocolitoare Caracal - Piatra Olt - Craiova, până la stabilirea variantelor definitive de reluare a circulaţiei pe Magistrala CF 900 pe distanţa Craiova - Caracal”, arată CFR.

Traficul feroviar este blocat în judeţul Dolj, pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, în localitatea Cârcea, după ce un tren de marfă încărcat cu biodisel a deraiat duminică dimineaţă. Podul peste care a trecut trenul deraiat s-a rupt sub greutatea garniturii.

UPDATE 12.20 Mecanicul trenului deraiat în Dolj era băut

Mecanicul trenului de marfă care a deraiat în judeţul Dolj era băut. Pe numele lui se va întocmi dosar penal pentru prezenţa la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice.

”A fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l în aerul expirat. Se întocmeşte dosar penal pentru prezenţa la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice, infracţiune specifică lucrătorilor de cale ferată, şi distrugerea sau semnalizarea fazică. În cazul producerii unor accidente feroviare, în ambele situaţii este pedeapsă de la trei la zece ani închisoare”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Traficul feroviar este blocat în judeţul Dolj, pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, în localitatea Cârcea, după ce un tren de marfă încărcat cu biodisel a deraiat duminică dimineaţă. Podul peste care a trecut trenul deraiat s-a rupt sub greutatea garniturii.

Cătălin Cotoc, prim-adjunct din cadrul ISU Dolj, a declarat pentru MEDIAFAX că pe pod erau două linii de cale ferată, dintre care una în construcţie. ”E posibil ca dintr-o eroare a mecanicului trenul să fi intrat pe linia aflată în construcţie, podul s-a rupt, iar vagoanele au deraiat”, a spus Cătălin Cotoc.

Potrivit acestuia, podul s-a rupt pe o distanţă de 50 de metri.

Aceeaşi sursă susţine că cinci vagoane au căzut în râpă, iar trei sunt la această oră în pericol de cădere.

La rândul său, prefectul judeţului Dolj, Dan Purcărescu, a declarat pentru MEDIAFAX că există pericol de poluare.

„Problemă de explozie nu este, este o problemă de poluare, pentru că sub acest pod trece un pârâu care ajunge în Jiu. Deja avem reprezentanţii de la Apele Române, aşteptăm soluţia de neutralizare şi să sperăm că nu o sa fie un impact deosebit asupra mediului”, a spus Purcărescu.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a informat că trenul de marfă aparţine unui operator privat şi avea 23 de vagoane. Trenul circula pe distanţa Slobozia - Veche Curtici şi transporta produse petroliere.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici