Cal nesupravegheat, lovit de două maşini pe un drum naţional din Gorj. Şoferii au scăpat cu răni uşoare - FOTO

Un cal a fost lovit, vineri, de două autoturisme pe DN 67, jud.Gorj, şoferii scăpând cu răni superficiale, animalul fiind abandonat pe un câmp din apropierea municipiului Târgu-Jiu, 10 ore, în agonie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

344 afișări
Imaginea articolului Cal nesupravegheat, lovit de două maşini pe un drum naţional din Gorj. Şoferii au scăpat cu răni uşoare - FOTO

Cal nesupravegheat, lovit de două maşini pe un drum naţional din Gorj. Şoferii au scăpat cu răni uşoare - FOTO

”Sunt mulţumit că am scăpat cu viaţă. Maşinile se repară. Era noapte, calul mi-a sărit brusc în faţă şi nu am putut să-l evit. Erau mai multe cabaline lăsate nesupravegheate”, a declarat unul dintre cei doi şoferi implicaţi în eveniment.

Nicio persoană nu a fost rănită în urma accidentului care a avut loc vineri, în jurul orei 23.00, pe Drumul Naţional 67, în localitatea Drăgoieni.

”Poliţiştii, ca de fiecare dată, respectă procedura. După ce au terminat cercetarea informează instituţiile publice abilitate, să-şi facă treaba mai departe, respectiv Direcţia Sanitar-Veterinară şi Direcţia de Servicii Comunale. Poliţiştii informează, dar DSV-ul nu are oameni care lucrează noaptea, iar accidentul a avut loc la ora 23.00. Poliţiştii au scos animalul în afara părţii carosabile, au informat mai departe şi au venit sâmbătă dimineaţa”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Gorj.


 

Reprezentanţii DSV Gorj susţin însă că Poliţia nu a anunţat evenimentul, imediat după producerea lui.

”Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 08.00, am fost anunţaţi. Am trimis băieţii. Calul nu are cip, nu se ştie proprietarul. A fost eutanasiat şi dus spre Protan. Nu ne-a anunţat nimeni vineri seara. Poliţia trebuia să mă anunţe, cum s-a întâmplat şi săptămâna trecută, tot în zona respectivă, când au sunat la miezul nopţii, dar de data aceasta nu a sunat nimeni”, a precizat Nicolae Călescu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj.



Proprietarul calului va fi sancţionat pentru rele tratamente aplicate animalului şi va suporta pagubele produse la cele două autoturisme.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici