Camera Deputaţilor a încuviinţat arestarea preventivă a deputatului Cătălin Teodorescu

Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, corectarea ”erorii materiale” din procesul de vot de săptămâna trecută, asupra cererii de încuviinţare a arestării preventive a lui Cătălin Teodorescu, modificând decizia de respingere şi constatând încuviinţarea arestării preventive a acestuia.

328 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor a încuviinţat arestarea preventivă a deputatului Cătălin Teodorescu

Cătălin Teodorescu (Imagine: www.cdep.ro)

Deputaţii au aprobat această decizie cu 199 voturi pentru, 6 împotrivă, 58 abţineri, modificând hotârârea luată în data de 3 decembrie, când a fost respinsă încuviinţarea arestării preventive a lui Teodorescu.

Comisia de numărare a voturilor a constatat, în urma reverificării prezenţei la vot, că au fost prezenţi 291 de deputaţi şi nu 292, cum a apărut iniţial în procesul verbal, deoarece dintr-o eroare materială, secretarul Camerei, care a a făcut atunci prezenţa, l-a trecut prezent pe Marko Attila, deşi acesta nu se afla în ţară.

Ca urmare, numărul celor prezenţi este mai mic cu unul şi, cu 291 deputaţi prezenţi, 146 voturi pentru şi 101 împotrivă, se constată că a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru a încuviinţa arestarea preventivă a deputatului Teodorescu, a menţionat comisia de numărare a voturilor.

Iniţial, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive fusese respinsă la un vot diferenţă.

Liderul deputaţilor PDL Tinel Gheorghe a contestat această procedură de a vota corectarea erorii materiale, arătând că în ziua de 3 decembrie au fost trecuţi prezenţi şi alţi doi deputaţi care nu se aflau în sală, cum ar fi Mircea Dolha, aflat în straăinătate şi Mircea Roşca care este arestat.

”Vă aduc la cunoştinţă că şi Mircea Dolha şi Mircea Roşca au lipsit şi au fost trecuţi prezenţi, Dolha era în concediu în străinătate, iar Roşca era arestat. Aţi votat o eroare”, a spus liderul PDL.

În replică, preşedintele de şedinţă Miron Mitrea a spus că ”dacă este nevoie se vor face din nou corecturile necesare”.

Deputatul PDL Cătălin Teodorescu a solicitat, marţi, în plen, procesul verbal privind votul din data de 3 decembrie asupra arestării sale preventive şi dacă acesta a fost publicată în Monitorul Oficial în termen de 3 zile, pentru a verifica legalitatea deciziilor luate.

”În conformitate cu Constituţia României, hotărârea arestării prevemntive se face cu votul deputaţilor prezenţi. În urma apelului nominal din 3 decembrie, rezultatul este de 339 de deputaţi prezenţi, probă audio video pe site-ul Camerei deputaţilor. Cum aţi ajuns iniţial la 292 şi cum aţi constatat că numai Marko Attila este absent în condiţiile în care au lipsit şi Mircea Dolha aflat în concediu de odihnă aprobat de Camera Deputaţilor şi Mircea Roşca arestat. Deci şi datele prezentate de această dată nu au nicio legătură cu realitatea”, a afirmat Cătălin Teodorescu.

El a cerut documentele adoptate din data de 3 decembrie, când Camera Deputaţilor decisese respingerea arestării sale preventive şi a întrebat dacă acestea au fost publicate în păcat că se întâmplă acest lucru în cel mai înalt for al Româmniei.

”Vă solicit,de asemnea, să-mi puneţi la dispoziţie procesul verbal din data 3 decembrie 2014 prin care s-a stabilit rezultatul votului în privinţa cererii Ministerului de Justiţie, de arestare a subsemnatului şi aş vrea să-mi comunicaţi dacă această hotărâre a fost publicată în Monitorul Oficial cu respectarea termenului legal de 3 zile prevăzut de actul normativ. În aceste condiţii solicit aceste documente pentru a verifica legalitatea deciziilor adoptate”, a spus Teodorescu.

Deputaţii au aprobat, cu 194 voturi pentru, 2 împotrivă şi 44 abţineri, şi corectarea „erorii materiale” şi în cazul procesului de vot în cazul încuviinţării arestării preventive a deputatului Marko Attila, dar în această situaţie nu a fost modificată decizia de încuviinţare a arestării preventive a acestuia. Şi în acest caz, Marko Attila a fusese trecut prezent de către secretarul Camerei, deşi acesta nu se afla în ţară.

Astfel, la votul pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Marko Attila au fost prezenţi 304, nu 305 câţi au fost menţionaţi în 3 decembrie, dintre care 171 pentru şi 111 împotrivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici