Campus de învăţământ dual, cu peste 20 de milioane de euro din PNRR, la Galaţi

Primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca, au semnat, joi, un contract pentru realizarea unui campus de învăţământ dual din cadrul consorţiului Regional Integrat pentru Învăţământul Dual Galaţi.

112 afișări
Imaginea articolului Campus de învăţământ dual, cu peste 20 de milioane de euro din PNRR, la Galaţi

Campus de învăţământ dual, cu peste 20 de milioane de euro din PNRR, la Galaţi

Contractul pentru realizarea campusului de învăţământ dual din cadrul consorţiului Regional Integrat pentru Învăţământul Dual Galaţi a fost semnat, joi, de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi ministrul Eduaţiei, Ligia Deca.

„Este cel mai mare proiect educaţional, în valoare de peste 20 de milioane de euro, care se va realiza în Galaţi, cu fonduri PNRR. Am convingerea că împreună cu partenerii din acest consorţiu vom reaşeza învăţământul profesional pe baze noi, conform cerinţelor pieţei muncii la acest moment”, spune Ionuţ Pucheanu, primarul Galaţiului.

Consorţiul gălăţean este format din Primăria municipiului Galaţi, ca lider de parteneriat, alături de Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Galaţi, Thecon SRL, I.V Future, Şantierul Naval Damen Galaţi S.A, Grande Dolceria S.R.L., Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila.

Scopul principal al Consorţiului îl constituie asigurarea educaţiei şi formării profesionale iniţiale în sistem dual, prin dezvoltarea unui parteneriat cu operatorii economici selectaţi şi cu alţi parteneri relevanţi pentru a adapta educaţia şi formarea profesională la cerinţele pieţei muncii.

Astfel, va fi construit şi dotat un campus profesional integrat regional pentru învăţământul dual din municipiul Galaţi care să contribuie la dezvoltarea învăţământului profesional atât prin creşterea numărului de domenii/calificări/absolvenţi, cât şi prin asigurarea unui parcurs educaţional pentru elevii înscrişi în învăţământul dual. De asemenea, se are în vedere crearea premiselor care să permită absolvenţilor învăţământului dual preuniversitar continuarea studiilor în învăţământul universitar.

Campusul profesional va avea sediul în municipiul Galaţi, pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 25 (Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”) şi va avea în componenţă spaţii precum: spaţii de cazare (un cămin în care vor fi cazaţi tinerii ce nu locuiesc în Galaţi şi urmează cursurile de învăţământ dual), cantine, baze sportive (trei terenuri de sport multifuncţionale, aflate în aer liber, ce vor putea fi folosite în timpul liber de către participanţii la procesul educaţional dual), săli de lectură, bibliotecă, spaţii de recreere, spaţii pentru cursuri, laboratoare tematice şi ateliere de lucru unde tinerii vor putea să îşi dezvolte aptitudini noi, necesare pe piaţa forţei de muncă.

Prin proiect se propune acordarea de burse pe o perioadă de trei ani şcolari/universitari unui număr de 150 elevi şi 60 studenţi ce provin din medii defavorizate, care vor fi oferite obligatoriu şi direct pe toată durata şcolarizării, totalul burselor propuse fiind de 3.600.000 lei. Totodată, investiţia va contribui atât la dezvoltarea cadrului de formare profesională în campus şi în întreprinderile partenere, cât şi la valorificarea în parteneriat a resurselor. Operatorii economici vor deveni mai interesaţi în a fi conectaţi la procesele de educaţie şi formare profesională, contribuind la definirea inteligentă a noilor competenţe.

Proiectul „Construire şi Dotare Campus Profesional Integrat Regional pentru Învăţământul Dual” are o valoare totală de 112.106.345 lei şi va contribui la întărirea legăturii cu mediul economic şi social.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici