Cazanciuc: Nu ştiu când se duce Victor Ponta la DNA, dar cu siguranţă va merge

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri că nu ştie când se duce Victor Ponta la DNA, după revenirea în ţară, "dar cu siguranţă va merge", precizând că aceasta este o chestiune pe care o gestionează premierul cu avocatul său.

339 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc: Nu ştiu când se duce Victor Ponta la DNA, dar cu siguranţă va merge

Cazanciuc: Nu ştiu când se duce Victor Ponta la DNA, dar cu siguranţă va merge (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Nu am vorbit cu premierul Ponta astăzi, am vorbit acum câteva zile, aşa cum v-am spus ultima dată. Am văzut pe fluxurile de ştiri că s-a întors la Guvern astăzi. Nu pot decât să mă bucur de acest lucru", a spus Robert Cazanciuc, la ieşirea de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Întrebat când va merge Victor Ponta la DNA, ministrul Justiţiei a spus: "Este o chestiune pe care şi-o gestionează, cu siguranţă, împreună cu avocatul său".

"Nu ştiu când va merge, dar cu siguranţă va merge", a adăugat ministrul Justiţiei.

Întrebat dacă ştie de discuţii despre o eventuală demisie a lui Victor Ponta, Cazanciuc a răspuns: "Cum v-am mai spus, din punctul meu de vedere cred că premierul Ponta nu are motive să-şi dea demisia".

Premierul Victor Ponta s-a întors în România şi a mers, miercuri, la Guvern, el intrând, în cârje, în Palatul Victoria, înainte de şedinţa Executivului. Ponta a fost întâmpinat la intrare, pe scările Palatului Victoria, de către premierul interimar Gabriel Oprea şi liderul interimar al PSD, ministrul Rovana Plumb.

Victor Ponta i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea de a lua act ca, începând de joi, să îşi reia atribuţiile de premier.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng. Ulterior, premierul Victor Ponta a urmat un tratament de recuperare în Turcia.

În perioada de absenţă a lui Ponta, conducerea PSD a fost preluată interimar de Rovana Plumb, iar Gabriel Oprea a fost prim-ministru interimar.

În 15 iunie, în ziua în care era operat la clinica din Turcia, Victor Ponta fusese citat să se prezinte în faţa procurorilor DNA pentru a fi audiat, după ce cu zece zile înainte fusese anunţat că este urmărit penal pentru trei infracţiuni, în dosarul lui Dan Şova.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au adus la cunoştinţă premierului Victor Ponta, în 5 iunie, că este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

DNA a cerut atunci Camerei Deputaţilor să avizeze urmărirea penală pe numele premierului şi pentru conflict de interese, însă solicitarea a fost respinsă de către deputaţi, în 8 iunie.

În 29 iunie, premierul Victor Ponta afirma că în prima zi în care va veni în ţară va merge şi la DNA pentru o nouă audiere în dosarul aflat în fază de urmărire penală, spunând că este posibil ca procurorul să decidă inclusiv control judiciar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici