Cea mai SCĂZUTĂ temperatură din acest sezon: -12 grade Celsius la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 12 grade Celsius, s­a înregistrat, joi dimineaţă, la Miercurea Ciuc, unde a fost consemnată, pentru a doua zi consecutiv, minima naţională a zilei în acest sezon, transmite corespondentul MEDIAFAX.

278 afișări
Imaginea articolului Cea mai SCĂZUTĂ temperatură din acest sezon: -12 grade Celsius la Miercurea Ciuc

Cea mai SCĂZUTĂ temperatură din acest sezon: -12 grade Celsius la Miercurea Ciuc (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit meteorologilor, după o zi de miercuri însorită, cu o temperatură maximă de 4 grade Celsius, înregistrată în jurul orei 15.00, în condiţiile în care dimineaţă, la ora 7.30, fuseseră minus 10 grade Celsius, la Miercurea Ciuc valorile termice au început să scadă din nou. La ora 22.00, termometrele au indicat minus 7 grade Celsius.

Mercurul a continuat să coboare în termometre până joi la ora 7.00, când la Staţia Meteo Miercurea Ciuc a fost măsurată valoarea termică de minus 12,1 grade Celsius.

Meteorologul Ilie Mojic de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu a spus că temperatura de minus 12,1 grade Celsius înregistrată joi dimineaţă la Miercurea Ciuc este cea mai scăzută din ţară din actualul sezon, fiind depăşită doar de cea măsurată pe Vârful Omu, unde s-au înregistrat minus 14 grade Celsius.

Minima absolută a lunii noiembrie în judeţul Harghita, de minus 27,5 grade Celsius, a fost consemnată în anul 1993 la Miercurea Ciuc, iar temperatura maximă absolută, de 21,9 grade Celsius, a fost măsurată în 5 noiembrie 2013, în aceeaşi localitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici