Interviurile pentru şefia DIICOT s-au încheiat. Ce spun cei doi candidaţi, Daniel Horodniceanu şi Felix Bănilă. Data la care va fi anunţat rezultatul

Cei doi candidaţi la postul de procuror-şef al DIICOT au susţinut vineri interviul cu ministrul Justiţiei, începând cu ora 10.00, Toader precizând că se aştepta la mai mulţi candidaţi. Procurorii Daniel Horodniceanu şi Felix Bănilă s-au înscris în cursa pentru şefia DIICOT.

1684 afișări
Imaginea articolului Interviurile pentru şefia DIICOT s-au încheiat. Ce spun cei doi candidaţi, Daniel Horodniceanu şi Felix Bănilă. Data la care va fi anunţat rezultatul

Cei doi candidaţi la postul de procuror-şef al DIICOT susţin vineri interviul cu ministrul Justiţiei

UPDATE  Interviurile celor doi candidaţi pentru conducerea DIICOT, ce au avut loc în prezenţa ministrului Justiţiei Tudorel Toader, s-au încheiat. Atât Daniel Horodniceanu, cât şi Felix Bănilă au declarat că discuţiile au decurs normal. Potrivit MJ, rezultatul va fi făcut public pe 14 mai.

Daniel Horodniceanu este actualul procuror şef al Direcţiei, iar Bănilă este procuror al Parchetului Tribunalului Bacău. Felix Bănilă a candidat şi pentru un post în CSM.

"Interviul a decurs bine. Mi-a plăcut foarte mult că au citit proiectul de management, au pus întrebări foarte bune, pertinente, cred că am răspuns corect, o să vedem pe 14. Au fost mai multe întrebări, nu al putea să precizez acum, vechimea dosarelor, stocurile de dosare aflate pe rol, cum le putem rezolva prin măsuri manageriale. Cert e că e foarte important de ştiut cum vom putea duce structura într-o zonă mai sigură şi din acest punct de vedere. Cum vom apăra drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanelor, victimelor, persoanelor cercetate", a declarat actualul şef DIICOT.

Daniel Horodniceanu a precizat că nu a discutat cu ministrul Justiţiei despre dosarele privind SIPA sau Black Cube, discuţiile desfăşurându-se doar la modul general.

"Interviul a decurs în condiţii de normaliate. Aşteptăm cu toţii opinia şi nominalizarea pe care o va face domnul ministru luni. Nu am ce să comentez până la momentul numirii", a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Felix Bănilă.

Rezultatul va fi anunţat în 14 mai, în condiţiile în care mandatul lui Daniel Horodniceanu se încheie pe 19 mai.

ŞTIREA INIŢIALĂ

"Aşteptam mai mulţi candidaţi pentru şefia DIICOT! La MJ, interviul se va desfăşura pe data de 11.05.2018, începând cu orele 10.00 !", a scris, pe pagina sa de Facebook, Tudorel Toader.

Pentru şefia DIICOT şi-au depus candidatura procurorii Daniel Horodniceanu şi Felix Bănilă.

Daniel Horodniceanu este actualul procuror şef al Direcţiei, iar Bănilă este procuror al Parchetului Tribunalului Bacău. Felix Bănilă a candidat şi pentru un post în CSM.

”Ideea de a candida la acest post mi-a dat-o un coleg de-al dumneavoastră, din presă, dar oricum voiam să merg spre Bucureşti cu serviciul. Mâine (marţi - n.r.) se vor afişa candidaturile. Nu ştiu cine va mai candida pentru acest post. Aşa că, deocamdată, consider că e prematur să vorbesc despre ce voi face dacă voi ajunge pe funcţia aceasta. După cum vă spuneam, am un proiect, dar proiectul este teoretic. Trebuie să văd mai întâi ce este acolo şi după aceea te gândeşti la ce poţi schimba. Când te loveşti de o structură în care nu ai activat până acum, e dificil să spui dinainte ce vei face", a susţinut, luni, Felix Băcilă.

Luni a fost ultima zi în care procurorii au putut depune cereri de înscriere la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al DIICOT.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici