Celulă de criză la Ambasada României din Cairo. Vezi aici recomandările Ministerului de Externe

MAE a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, că la nivelul Ambasadei de la Cairo există o celulă de criză care răspunde în permanenţă solicitărilor de asistenţă consulară, iar sâmbătă au fost primite cereri de informaţii de la aproximativ 50 de persoane, alte 100 fiind contactate de personalul misiunii.

48 afișări
Imaginea articolului Celulă de criză la Ambasada României din Cairo. Vezi aici recomandările Ministerului de Externe

Celulă de criză la Ambasada României din Cairo. Vezi aici recomandările Ministerului de Externe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul de Externe a anunţat că la nivelul Ambasadei României de la Cairo există o celulă de criză care răspunde în permanenţă solicitărilor de asistenţă consulară.

Potrivit MAE, de la ora 10.00, de când a fost reluată telefonia mobilă, Ambasada României la Cairo a primit solicitări de informaţii de la aproximativ 50 de persoane, iar personalul de ambasadă a sunat până în prezent peste o sută de cetăţeni români, din baza de date existentă la misiune, acţiune care se afă în derulare. MAE a precizat că situaţia este valabilă pentru ora 16.00.

Ministerul de Externe recomandă cetăţenilor români care se află deja în Egipt sau care, în pofida alertei de călătorie, doresc să se deplaseze în această ţară, să se adreseze ambasadei şi să-şi anunţe prezenţa, precum şi coordonatele, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Ministerul de Externe atenţionează cetăţenii români care ignoră avertismentele sale şi se deplasează în zone de risc că o fac pe proprie răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse.

Potrivit unui comunicat de vineri al MAE, la nivelul ministerului, Departamentul Consular, este activă o linie telefonică de permanenţă pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români. În acest sens, cetăţenii români afectaţi de actuala stare de insecuritate din Egipt şi care au nevoie de asistenţă consulară de specialitate pot suna la numărul de telefon (0040) 21.319.68.70.

Zeci de mii de egipteni au ieşit în stradă sâmbătă, continuând protestele de o amploare fără precedent împotriva preşedintelui Hosni Mubarak, iar principalul reprezentant al opoziţiei, Mohamed ElBaradei, a promis că manifestaţiile vor continua până la plecarea acestuia din funcţie, relatază AFP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici