Centrele care colectează deşeuri industriale reciclabile, amendate cu peste 1,1 milioane de lei

Aproximativ 600 de centre care colectează deşeuri industriale reciclabile au fost amendate cu peste 1,1 milioane de lei în urma controalelor făcute joi şi vineri de către poliţişti, care au descoperit peste 200 de infracţiuni şi au confiscat 93 de tone de materiale reciclabile.

520 afișări
Imaginea articolului Centrele care colectează deşeuri industriale reciclabile, amendate cu peste 1,1 milioane de lei

Centrele care colectează deşeuri industriale reciclabile, amendate cu peste 1,1 milioane de lei (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Echipele de control au verificat, în cele două zile, 2.613 centre de colectare, fiind date 646 de sancţiuni, în valoare de 1.141.695 de lei, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române remis sâmbătă agenţiei MEDIAFAX.

Totodată, au fost constatate 204 infracţiuni prevăzute de legislaţia privind regimul deşeurilor şi au fost emise 17 sesizări privind necesitatea retragerii avizului de funcţionare.

Peste 93 de tone de materiale reciclabile au fost confiscate de la centrele la care au fost găsite nereguli.

Controalele din cele două zile la centrele care colectează deşeuri industriale reciclabile au vizat prevenirea furturilor de fier vechi din vagoanele de marfă, de componente din infrastructura feroviară, din sistemul energetic naţional, de îmbunătăţiri funciare şi din reţele de telecomunicaţii, a precizat Poliţia Română.

De asemenea, s-a urmărit creşterea gradului de siguranţă a transportului de mărfuri pe calea ferată şi a securităţii infrastructurii feroviare, precum şi identificarea firmelor care nu respectă legislaţia privind colectarea materialelor feroase şi neferoase.

La acţiuni au participat poliţişti de ordine publică şi de la secţiilor regionale de poliţie transporturi, precum şi reprezentanţi ai comisariatelor teritoriale ale Gărzii Naţionale de Mediu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici