Cîmpeanu recunoaşte că recuperarea orelor pierdute s-a făcut în mică măsură. „Să facem tot posibilul să avem şcoală cu prezenţă fizică”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că în luna de vârf a pandemiei de COVID-19 au fost 246.000 de elevi înscrişi în programul de ore remedial, însă recunoaşte că recuperarea s-a făcut „într-o măsură mică”.

171 afișări
Imaginea articolului Cîmpeanu recunoaşte că recuperarea orelor pierdute s-a făcut în mică măsură. „Să facem tot posibilul să avem şcoală cu prezenţă fizică”

Cîmpeanu recunoaşte că recuperarea orelor pierdute s-a făcut în mică măsură. „Să facem tot posibilul să avem şcoală cu prezenţă fizică”

Întrebat, duminică, de jurnalişti, despre programul de ore remediale, Sorin Cîmpeanu a spus că recuperarea s-a făcut într-o măsură mică, dar se va continua şi anul acesta.

„Vă dau un răspuns foarte onest. În luna de vârf, luna mai, am avut 246.000 de elevi înscrişi în programul de ore remedial. Numărul celor care au suferit pierderi pe parcursul perioadei de criză sanitară, cu învăţământ online, în condiţiile în care n-am avut peste tot conectivitate, n-am avut echipamente, n-am avut conţinut digital, n-am avut profesori formaţi pentru predarea online şi n-am avut platforme de evaluare online, pierderile au fost foarte mari. Recuperarea s-a făcut într-o măsură mică”, a spus ministrul.

Programul va continua şi anul acesta.

Ministrul Educaţiei recunoaşte că recuperarea se face „foarte greu” şi doar în timp şi cu implicarea fiecărui profesor.

„De aceea, este nevoie să nu amplificăm aceste pierderi şi să facem tot posibilul, prin respectarea regulilor sanitare, prin vaccinare, ca să putem avea şcoală cu prezenţă fizică”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici