Cinci focare active de Covid-19 într-un judeţ din România: 4 în şcoli şi unul într-un centru de terapie

  • Cinci focare de Covid-19 sunt active luni în judeţul Buzău
  • 42 de persoane sunt confirmate pozitiv la Centrul de Integrare cu Terapie Ocupaţională (CITO)
  • n cazul focarelor din unităţile de învăţământ, DSP a dispus identificarea contacţilor direcţi
1442 afișări
Imaginea articolului Cinci focare active de Covid-19 într-un judeţ din România: 4 în şcoli şi unul într-un centru de terapie

Cinci focare active de Covid-19 în-tr-un judeţ din România: 4 în şcoli şi unul într-un centru de terapie

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Buzău, 42 de persoane sunt confirmate pozitiv la Centrul de Integrare cu Terapie Ocupaţională (CITO), 5 persoane la Şcoala gimnazială nr. 11 Buzău, 4 la Şcoala gimnazială Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu Buzău şi câte 3 cazuri sunt înregistrate la Liceul cu Program Sportiv Buzău şi la Colegiul Naţional B.P Haşdeu Buzău.

„În cazul focarului de la CITO, DSP a dispus evaluarea cazurilor confirmate de către medicii specialişti şi izolarea la nivelul centrului/spitalului în funcţie de complexitatea şi gravitatea cazurilor, asigurarea unor circuite epidemiologice separate la nivelul centrului, care să permită carantinarea contacţilor/izolarea pacienţilor”, a transmis Prefectura.

În cazul focarelor din unităţile de învăţământ, DSP a dispus identificarea contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate şi carantinarea acestora, testarea contacţilor apropiaţi simptomatici, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie şi suspendarea cursurilor „faţă în faţă” pe o perioadă determinată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
focare,
covid,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici