Cinci morţi şi cinci răniţi în urma unui accident petrecut pe DN 1, în judeţul Sibiu

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte cinci au fost rănite în urma unui accident petrecut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN 1, în judeţul Sibiu, după ce un autoturism a intrat pe contrasens şi a lovit frontal o altă maşină.

66 afișări
Imaginea articolului Cinci morţi şi cinci răniţi în urma unui accident petrecut pe DN 1, în judeţul Sibiu

Cinci morţi şi cinci răniţi în urma unui accident petrecut pe DN 1, în judeţul Sibiu (Imagine: Mediafax Foto)

Accidentul s-a petrecut în apropierea localităţii Şelimbăr, aflată la doar câţiva kilometri de municipiul Sibiu.

"Şoferul unui autoturism Opel a pătruns pe contrasens şi a izbit frontal o maşină înmatriculată în Arad. În urma accidentului cinci persoane care se aflau în maşina lovită au decedat. De asemenea, au fost rănite patru persoane, printre care un copil mic", a declarat, la faţa locului, subcomisarul Sandu Murariu de la Poliţia Rutieră Sibiu.

Potrivit sursei citate, în maşina lovită se aflau cinci adulţi şi un copil. Adulţii - trei femei şi doi bărbaţi - au decedat, iar copilul - o fetiţă de patru ani - este singurul supravieţuitor şi a fost transportat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

Conform medicilor, copilul nu a suferit răni grave, dar este în stare de şoc.

Martorii spun că fetiţa se afla în braţele uneia dintre persoanele decedate din maşină şi avea în braţe câteva haine, lucru care, cel mai probabil, i-a salvat viaţa.

În maşina care a provocat accidentul se aflau patru tineri, două fete şi doi băieţi, care circulau de la Cisnădie spre Sibiu.

Şoferul vinovat de tragedie are 22 de ani şi are ambele picioare fracturate, fiind una dintre cele două persoane încarcerate în urma accidentului pentru care au intervenit echipajele speciale ale ISU Sibiu.

Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu, în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) au ajuns patru persoane rănite.

"Avem patru pacienţi dintr-un accident rutier. Unul dintre băieţi are ambele piocare fracturate, iar un altul are fractură a antebraţului. Fetele au suferit şi ele fracturi multiple. Starea lor este stabilă şi sunt conştienţi", a declarat Oviciu Coca, medic UPU Sibiu.

Potrivit poliţiştilor, şoferul vinovat de producerea accidentului are permis de conducere din anul 2007 şi a avut cinci sanţiuni contravenţionale: trei pentru nepurtarea centurii de siguranţă, una pentru neutilizarea luminilor de întâlnire şi una pentru viteză.

În urma accidentului, traficul pe DN 1 a fost blocat, fiind deviat prin localitatea Şelimbăr.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici