Cinci suporteri reţinuţi, alţi 11 amendaţi la Buzău după ce au făcut scandal în trenul spre Capitală

Un număr de 18 suporteri din Vaslui care ar fi urmat să ajungă la meciul România - Ungaria au provocat scandal în trenul cu care se îndreptau spre Bucureşti, ei fiind daţi jos din garnitură şi duşi la Poliţie, la finalul audierilor cinci dintre ei fiind reţinuţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

132 afișări
Imaginea articolului Cinci suporteri reţinuţi, alţi 11 amendaţi la Buzău după ce au făcut scandal în trenul spre Capitală

Cinci suporteri reţinuţi, alţi 11 amendaţi la Buzău după ce au făcut scandal în trenul spre Capitală (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Cei 18 suporteri din Vaslui urmau să ajungă în Capitală la meciul România-Ungaria cu trenul InterRegio Iaşi-Bucureşti.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Buzău, suporterii au devenit recalcitranţi în momentul în care controlorul de tren le-a cerut biletele de călătorie, pe care aceştia de fapt nu le aveau. Suporterii, unii dintre ei aflaţi sub influenţa alcoolului, s-au îmbrâncit cu controlorul CFR şi au provocat scandal în trenul cu care circulau spre Capitală.

"O patrulă de la Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Vrancea care acţiona în trenul InterRegio pe relaţia Iaşi - Bucureşti Nord a identificat un grup de călători fără legitimaţii de călătorie, aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, care se manifestau zgomotos şi refuzau legitimarea. În staţia CFR Buzău a fost mobilizat un dispozitiv format din poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Buzău, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău şi jandarmi. 18 călători au fost coborâţi din tren şi duşi la sediul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Buzău, în vederea identificării", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, comisar-şef Florina Crucianu.

La vederea oamenilor legii, patru dintre suporteri au devenit recalcitranţi, în final toate persoanele fiind duse la sediul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Buzău.

Conform sursei citate, 11 dintre ei au fost amendaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Totodată, alţi cinci suporteri, cu vârste între 21 şi 32 de ani, au fost reţinuţi, fiindu-le întocmite dosare penale pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi sfidarea organelor judiciare.

Meciul de fotbal România-Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, va avea loc vineri seară, de la ora 21.00, pe Arena Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici