Cluj: Prorectorul Aurel Vlaicu, devenit rector al Universităţii Tehnice din primul tur al alegerilor

Prorectorul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), Aurel Vlaicu, a fost ales, joi, în funcţia de rector, din primul tur al alegerilor, acesta obţinând 426 de voturi din partea alegătorilor - profesori, cercetători şi studenţi, exact 50 la sută plus unu din numărul voturilor valabil exprimate.

711 afișări

Reprezentantul Biroului de Presă al UTCN, Daniel Sârb, a declarat, joi searã, că pentru funcţia de rector al UTCN au candidat prorectorii Ioan Abrudan şi Aurel Vlaicu şi profesorii Petru Berce şi Nicolae Burnete, în timp ce al cincilea candidat înscris iniţial în cursa pentru funcţia de rector, Dorin Isoc, s-a retras înainte de alegeri.

"Pentru funcţia de rector al UTCN au candidat prorectorii Ioan Abrudan şi Aurel Vlaicu şi profesorii Petru Berce şi Nicolae Burnete. Cel de-al cincilea candidat înscris iniţial în cursa pentru funcţia de rector, Dorin Isoc, s-a retras înainte de alegeri fără a da nicio explicaţie. După numărarea voturilor din primul tur de scrutin, a fost ales rector Aurel Vlaicu, acesta obţinând 426 de voturi din partea alegătorilor. Au fost 850 de voturi valabil exprimate, iar domnul Vlaicu a obţinut exact 50 la sută plus unu pentru a ieşi câştigător din primul tur", a spus Sârb.

Aurel Vlaicu are 62 de ani şi este, din 2004, prorector cu cercetarea ştiinţifică şi relaţii internaţionale al UTCN; acesta candidând pentru funcţia de rector cu un plan de management intitulat "Performanţă prin colaborare şi echilibru în diversitate".

"Văd peste patru ani o universitate care îşi consolidează poziţia de universitate de cercetare avansată şi educaţie, în care există un mediu creativ, dinamic şi stimulativ pentru dezvoltarea profesională şi personală a studenţilor şi profesorilor, în care domeniile de specializare sunt în categoria superioară, o universitate care se afirmă ca pion important în context regional şi naţional, o universitate care este recunoscută ca pol de excelenţă în câteva domenii de cercetare ştiinţifică cu impact social şi economic în comunitatea locală, naţională şi chiar internaţională", se arată în documentul citat.

Următorul clasat după numărul voturilor obţinute a fost Petru Berce, cu 261 de voturi, urmat de Nicolae Burnete, cu 117 voturi, şi Ioan Abrudan, cu 46 de voturi.

Un număr de nouã voturi au fost nule, iar un vot a fost alb.

Pe listele de electori au figurat 979 de persoane - profesori, cercetători, studenţi, fiind prezenţi 860.

La UTCN au fost organizate două secţii de votare în Cluj-Napoca, iar la Baia Mare, unde funcţionează Centrul Universitar Nord al universităţii, a fost deschisă o a treia secţie, scrutinul desfăşurându-se între orele 8.00 - 17.00.

Aurel Vlaicu îi succede în funcţie lui Radu Munteanu care nu a mai candidat deoarece a împlinit vârsta de pensionare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici