COD GALBEN de ceaţă în 10 judeţe

Meteorologii au emis atenţionări de cod galben de ceaţă pentru zece judeţe din centrul şi vestul ţării, valabile până la ora 13.00, fenomenul determinând scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

5073 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de ceaţă în 10 judeţe

COD GALBEN de ceaţă în 10 judeţe (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

UPDATE Cod galben de ceaţă şi în centrul şi vestul ţării, până la ora 13.00

Meteorologii au emis atenţionări de cod galben de ceaţă pentru şapte judeţe din centrul şi vestul ţării, valabile până la ora 13.00, fenomenul determinând scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Fenomenul se manifestă, alături de depunere de chiciură local, în zonele de câmpie din judeţele Arad, Timiş, Bihor şi Hunedoara, inclusiv localităţile Arad, Timişoara, Oradea şi Deva, şi în zonele de câmpie din judeţul Cluj.

De asemenea, este ceaţă şi în zonele joase din judeţele Alba şi Harghita, inclusiv municipiile Alba Iulia, Sebeş, Miercurea-Ciuc, precum şi pe drumurile naţionale şi europene aferente.

Sub cod galben de ceaţă se mai află, până la ora 14.00, şi arii extinse în judeţele Vâlcea şi Olt şi local judeţul Gorj, inclusiv municipiile Rm. Vâlcea, Slatina şi Tg. Jiu.

 

Ceaţa s-a manifestat, alături de burniţă, pe arii extinse în judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Ilfov inclusiv municipiul Bucureşti şi în jumătatea sudică a judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, inclusiv drumurile naţionale şi europene aferente şi autostrăzile A1, A2, până la ora 12.00. La acestea se adaugă zone din judeţele Vâlcea, Olt şi Gorj, inclusiv municipiile Rm. Vâlcea, Slatina şi Tg. Jiu, care sunt sub cod galben de ceaţă la ora 11.00.

A fost cod galben de ceaţă şi local în judeţele Botoşani, Neamţ, Iaşi, inclusiv drumurile naţionale şi europene, dar şi burniţă, chiciură şi polei, care se manifestă izolat.

În zonele joase din judeţul Cluj, inclusiv drumurile naţionale şi europene şi municipiul Dej, se semnalează ceaţă şi depunere de chiciură, atenţionarea fiind valabilă până la ora 13.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici