Cod galben de INUNDAŢII în şapte judeţe

Hidrologii au instituit cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din judeţele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud, unde de duminică seară până luni dimineaţă s-ar putea produce creşteri rapide de debite şi niveluri, peste cotele de atenţie. Mai multe râuri din judeţele Harghita, Covasna, Neamţ, Bacău şi Vrancea sunt de asemenea sub avertizare cod galben de inundaţii, în urma ploilor torenţiale, până luni, la ora 04.00.

1694 afișări
Imaginea articolului Cod galben de INUNDAŢII în şapte judeţe

Cod galben de INUNDAŢII pe râuri în şapte judeţe (Imagine: Tudor Costi/ Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE 22:19 Cod galben de inundaţii în judeţele Harghita, Covasna, Neamţ, Bacău şi Vrancea

Mai multe râuri din judeţele Harghita, Covasna, Neamţ, Bacău şi Vrancea sunt, până luni, la ora 04.00, sub avertizare cod galben de inundaţii, în urma ploilor torenţiale.

Avertizarea emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a intrat în vigoare duminică, la ora 21.45 şi este valabilă până luni, la ora 04.00.

În timpul avertizării cod galben, pe unele râuri mici din bazinul Râului Negru, cu probabilitate mai mare în bazinul superior (judeţele Harghita şi Covasna), Bistricioara şi Bicaz (judeţele Harghita şi Neamţ) şi unele râuri mici din bazinele superioare ale Trotuşului şi Putnei (judeţele Harghita, Bacău şi Vrancea) se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite care ar putea duce la depăşirea cotelor de atenţie.

Şi râurile mici din bazinele Iza, Lăpuş, Şieu, Ilişua şi alţi afluenţi mici ai Someşului, aferente judeţelor Maramureş şi Bistriţa-Năsăud, sunt sub avertizare cod galben de inundaţii până luni, la ora 06.00.

Potrivit avertizării emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, de duminică seara până luni, la ora 06.00, în bazinele Iza şi Someş se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri, ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru unele râuri mici din bazinele Iza, Lăpuş, Şieu, Ilişua şi alţi afluenţi mici ai Someşului, bazine hidrografice aferente judeţelor Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici