COD PORTOCALIU şi GALBEN de ninsori însemnate cantitativ, până vineri, la ora 15.00. Care sunt judeţele afectate | HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ninsoare, valabilă pentru 14 judeţe şi Capitala, ce va intra în vigoare de joi seara şi va fi valabilă până vineri, la ora 15.00. În paralel va fi în vigoare şi un cod galben de ninsori pentru jumătate de ţară.

11831 afișări
Imaginea articolului COD PORTOCALIU  şi GALBEN de ninsori însemnate cantitativ, până vineri, la ora 15.00. Care sunt judeţele afectate | HARTA

Codul GALBEN de ninsori însemnate cantitativ, vânt şi vreme deosebit de rece, în vigoare de la ora 15.00. HARTA / Judeţele care vor INTRA sub cod PORTOCALIU

Începând de miercuri, de la ora 14.00 şi până joi la ora 15.00, va fi în vigoare o atenţionate meteo de polei şi ninsori. Vremea se va menţine deosebit de rece, cu valori termice cu peste 10 grade mai scăzute decât mediile climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a ţării, anunţă ANM.

În prima parte a zilei de joi (22 martie) în sud-vestul şi sudul extrem al teritoriului aria ninsorilor se va extinde, iar vântul va fi în intensificare.

În intervalul 22 martie, ora 23 – 23 martie ora 15, este în vigoare un cod portocaliu de ninsoare abundentă strat de zăpadă consistent, temporar viscol şi vizibilitate scăzută, valabilă pentru 14 judeţe şi Capitala.

În sudul Banatului şi al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h şi temporar 65...70 km/h, viscolind şi local troienind zăpada şi determinând diminuarea vizibilităţii.

Totodată, în interval 22 martie, ora 15 şi 23 martie, ora 20, va fi în vigoare un cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi vreme deosebit de rece.

În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest şi în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45…55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită şi spulberată.

În sudul şi în estul Dobrogei precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici