Cod roşu de vânt puternic. Mai multe unităţi de învăţământ au fost închise în urma alertei METEO emise

  • Unităţile şcolare din localităţile Cincu, Vlădeni şi Arini, din judeţul Braşov, au fost închise, luni, din cauza Codului roşu de vânt puternic
  • Luni de la ora 2.00 până la ora 18.00 va intra în vigoare o avertizare cod roşu de vânt puternic în Carpaţii Meridionali
  • Alerta este valabilă pentru mai multe judeţe din zona montană
1974 afișări
Imaginea articolului Cod roşu de vânt puternic. Mai multe unităţi de învăţământ au fost închise în urma alertei METEO emise

Sursa: Profimedia Images

Unităţile şcolare din localităţile Cincu, Vlădeni şi Arini, din judeţul Braşov, au fost închise, luni, din cauza Codului roşu de vânt puternic, emis de meteorologi, anunţă Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

„Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, unităţile şcolare din localităţile Cincu, Vlădeni şi Arini, din judeţul Braşov, astăzi (luni - n.red.) au cursurile suspendate. 132 de elevi sunt afectaţi de suspendarea cursurilor”, conform sursei menţionate anterior.

Meteorologii au emis o avertizare cod roşu de vânt puternic la munte, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în vigoare de luni ora 2.00 până la ora 18.00. Se anunţă rafale între 140 - 180 km/h. Alerta cod roşu vizează zona montană din 14 judeţe.

ANM a actualizat, duminică, avertizările emise anterior şi anunţă duminică până la ora 18.00 cod galben de vânt puternic la munte, cu rafale de 80 - 90 km/h, dar şi ninsoare viscolită în nordul Carpaţilor Orientali.

Apoi intră în vigoare un alt cod galben, până luni la ora 18.00, care anunţă vânt în cea mai mare parte a ţării cu viteze de 55 - 70 km/h.

Duminică la 18:00 va intra în vigoare o avertizare cod portocaliu, care anunţă până luni la ora 18.00 vânt puternic în zona montană, cu rafale de peste 110...130 km/h. Temporar va ninge viscolit, scăzând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpaţii Orientali, apoi şi în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 de metri.

În intervalul duminică ora 22.00 - luni ora 18.00 în Moldova, Transilvania, Maramureş, nordul Crişanei şi al Dobrogei va fi un alt cod portocaliu de vânt puternic. Vântul va avea intensificări susţinute, în noaptea de duminică spre luni (23/24 februarie) şi în prima parte a zilei de luni (24 februarie) în nordul Crişanei, Transilvania şi Maramureş, cu viteze de 80...95 km/h, iar mai ales pe parcursul zilei de luni, în Moldova şi în nordul Dobrogei, temporar cu peste 90...100 km/h.

Luni de la ora 2.00 până la ora 18.00 va intra în vigoare o avertizare cod roşu de vânt puternic cu rafale de peste 140 - 180 km/h la altitudini de peste 1.500 de metri în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

„În Carpaţii Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, cu viteze de peste 140...180 km/h, spulberând puternic zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii spre zero”, anunţă ANM.

Alerta cod roşu vizează zona montană a judeţelor Caraş Severin, Mehedinţi, Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Braşov, Dâmboviţa, Prahova, Covasna, Buzău şi Vrancea.
 

 

 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici