Colonelul Ungureanu primea curcani, găini, lapte şi mălai pentru a oferi angajaţilor "protecţia" sa

Comandantul Şcolii de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă, Ion Ungureanu, este acuzat că, pentru a oferi protecţie angajaţilor în ascensiunea profesională, a primit în mai multe rânduri produse alimentare, precum curcani, găini, brânză, lapte şi mălai, pe care le depozita în frigiderul unităţii.

401 afișări

Colonelul Ion Ungureanu, comandantul Şcolii de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă din oraşul Boldeşti, judeţul Prahova, colonelul Ion Ungureanu, a fost reţinut, marţi, sub acuzaţiile de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi instigare la mărturie mincinoasă.

El a fost prezentat instanţei Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, dar judecătorii au considerat că Ungureanu poate fi cercetat în libertate. Decizia a fost contestată deja de procurori, recursul urmând să se judece la Curtea Militară de Apel Bucureşti.

În referatul cu propunerea de arestare preventivă, emis pe numele colonelului Ion Ungureanu, se află şi declaraţia unuia dintre martorii denunţători din acest dosar, care a arătat în faţa magistraţilor că pentru "a-l îmbuna" pe şeful său, care era "foarte autoritar", i-a oferit o serie de produse.

Astfel, "în anul 2009 Ion Ungureanu a pretins şi primit în mod repetat diferite bunuri alimentare precum curcani, găini, brânză, lapte şi mălai de la locotenentul Constantin Croitoru pentru a-i asigura «protecţie» cu privire la evoluţia sa viitoare în cariera profesională".

Redăm alăturat declaraţia dată de martorul Croitoru în faţa anchetatorilor şi care se regăseşte la dosarul cauzei:

"În toată această perioadă am constatat că, colonelul Ion Ungureanu, este un tip autoritar şi că în unitate rezistă să-şi facă carieră numai cei agreaţi de el, iar ceilalţi erau marginalizaţi. Umblau zvonuri prin unitate că cei care nu-i ofereau comandantului câte un cadou aveau unele probleme, fiind chiar sancţionaţi. Pentru a nu avea astfel de probleme, în ultimul an, 2009, i-am oferit şi eu comandantului, ducându-mă acasă la el, de circa 6 ori, următoarele bunuri... . După ce i-am oferit aceste produse nu am mai avut niciun fel de probleme şi atitudinea lui mi s-a părut mai binevoitoare", le-a relatat martorul Croitoru procurorilor anticorupţie.

Alimentele primite de comandant ajungeau, pentru refrigerare în congelatorul unităţii, un martor dând declaraţie procurorilor anticorupţie în acest sens.

"Din probe rezultă că o parte din aceste bunuri alimentare au fost transportate de comandant pentru refrigerare şi păstrare la unitate, unde avea la dispoziţia sa un congelator al blocului alimentar, aflat în grija martorului Gheorghe Zănogeanu. Cu privire la acest aspect martorul declară: «De circa 2-3 ani, în congelatorul unităţii, situat în depozitul de alimente, colonelul Ion Ungureanu trimitea şoferii care îi deserveau maşina de serviciu, diferite pungi ce conţineau produse alimentare, mai mult păsări, precum, curcani, găini, pentru a le refrigera în congelatorul respectiv până ni le cerea...»", se arată în documentul citat.

Unele dintre alimente şi congelatorul în care erau depuse au fost fotografiate, în noiembrie 2009, de echipa de control a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (ISGU), proba fotografică fiind depusă la dosar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici