Consilier asistent POSDRU, trimis în judecată pentru că a cerut mită peste 116.000 de euro

Un consilier asistent la Compartimentul Verificare Proiecte Finanţate din cadrul OIR-POSDRU - Regiunea Sud-Vest Oltenia a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că a cerut peste 116.000 de euro pentru a aviza favorabil cererile de rambursare aferente proiectelor pe care le monitoriza.

258 afișări
Imaginea articolului Consilier asistent POSDRU, trimis în judecată pentru că a cerut mită peste 116.000 de euro

Consilier asistent POSDRU, trimis în judecată pentru că a cerut mită peste 116.000 de euro (Imagine: Shutterstock)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Craiova au acuzat-o pe Dalina Aitana Bogdan, consilier asistent la Compartimentul Verificare Proiecte Finanţate din cadrul Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (OIR POSDRU) - Regiunea Sud-Vest Oltenia, de luare de mită, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, în februarie 2013 Aitana Dalina Bogdan, în calitate de consilier asistent la Compartimentul Verificare Proiecte Finanţate din cadrul OIR – POSDRU - Regiunea Sud-Vest Oltenia, a pretins suma totală de 512.425,08 de lei (echivalentul a 116.869,54 euro), reprezentând, în general, 10 la sută din valoarea cererilor de rambursare, de la reprezentanţii unor societăţi comerciale beneficiare de fonduri europene.

Banii au fost ceruţi prin intermediul managerilor de proiect, denunţători în cauză.

"Banii au fost pretinşi pentru a aviza favorabil şi cu celeritate cererile de rambursare aferente proiectelor pe care inculpata le monitoriza în exercitarea atribuţiilor de serviciu", se arată în rechizitoriul procurorilor.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici