Constanţa: Cei cinci elevi acuzaţi că ar fi violat o fată de 15 ani au fost arestaţi

Cinci elevi constănţeni acuzaţi că la sfârşitul anului trecut ar fi violat o fată de 15 ani, elevă la un liceu particular din municipiul Constanţa, au fost arestaţi preventiv, vineri, totodată primind mandat de arestare şi un tânăr de 23 de ani, acuzat de şantaj şi favorizarea infractorului.

2115 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Cei cinci elevi acuzaţi că ar fi violat o fată de 15 ani au fost arestaţi

Constanţa: Cei cinci elevi acuzaţi că ar fi violat o fată de 15 ani au fost arestaţi (Imagine: Shutterstock)

Magistraţii Judecătoriei Constanţa au admis, vineri, propunerea formulată de procurori şi au dispus arestarea preventivă a celor şase tineri, patru cu vârste de 16 ani, unul de 17 ani şi unul de 23 de ani.

Astfel, unul dintre minori a primit mandat de arestare preventivă pentru 19 zile, iar ceilalţi patru de câte 14 zile. Ei sunt cercetaţi pentru viol, lipsire de libertate şi violare de domiciliu. De asemenea, pe numele tânărului de 23 de ani, Răzvan Claudiu Sîrbu, cercetat în acelaşi caz pentru şantaj şi favorizarea infractorului, a fost emis mandat de arestare preventivă de 29 de zile. În plus, instanţa a respins ca nefondate cererile privind luarea faţă de inculpaţi a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea sau ţara.

Decizia magistraţilor Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare.

Poliţiştii constănţeni au deschis o anchetă, la jumătatea lunii decembrie, după ce părinţii fetei de 15 ani, elevă la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, au depus o plângere prin care reclamau că adolescenta a fost violată de şase colegi de şcoală, după ce i-a invitat acasă la ea după o petrecere, iar ulterior tinerii au postat pe internet imaginile.

Conform plângerii depuse la Poliţie, fapta s-ar fi petrecut după ce adolescenţii au fost la o petrecere, iar eleva de 15 ani, fiind singură acasă, şi-a invitat câţiva colegi pentru a continua distracţia în locuinţa ei. Patru dintre băieţi sunt colegi cu fata la Liceul Internaţional de Informatică, unul este elev la Colegiul Naţional de Arte "Regina Maria", iar al şaselea învaţă la Liceul Teoretic "George Călinescu".

Ei au consumat alcool, după care câţiva dintre băieţii invitaţi au întreţinut relaţii sexuale cu adolescenta, făcând poze şi filmând scenele. Ulterior, ei au postat înregistrările pe o reţea de socializare, mama fetei aflând astfel despre cele întâmplate.

Cazul a fost preluat de Parchetul Judecătoriei Constanţa.

În acest caz s-a autosesizat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. Inspectorul general şcolar, Raducu Popescu, a precizat că în cazul elevilor Liceului Internaţional de Informatică nu se poate interveni, deoarece este vorba despre o instituţie privată, dar ceilalţi doi elevi au fost mutaţi disciplinar în alte instituţii de învăţământ preuniversitar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici