Constanţa: Trei trenuri de călători anulate, după ce o garnitură feroviară a rămas înzăpezită

Trei trenuri de călători au fost anulate, luni după-amiază, după ce o garnitură feroviară a rămas înzăpezită în dreptul localităţii constănţene Mihai Viteazu, nefiind scoasă din nămeţi nici până la ora actuală.

528 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Trei trenuri de călători anulate, după ce o garnitură feroviară a rămas înzăpezită

Constanţa: Trei trenuri de călători anulate, după ce o garnitură feroviară a rămas înzăpezită (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor CFR Călători Constanţa, trenul Tulcea - Constanţa a plecat la ora 8.16 şi urma să ajungă la destinaţie în jurul orei 12.41, dar a rămas înzăpezit în jurul orei 10.30 în dreptul localităţii Mihai Viteazu.

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a afirmat că cei aproximativ 20 de pasageri au fost preluaţi de către autorităţile locale, au primit un ceai cald la Primăria Mihai Viteazu, iar apoi au fost duşi la destinaţie cu maşini ale Jandarmeriei.

Deoarece linia feroviară este în continuare blocată, au fost anulate două trenuri Regio, Constanţa - Tulcea şi Tulcea - Constanţa, dar şi unul InterRegio, Bucureşti - Tulcea.

Reprezentanţii CFR Călători au precizat că de la această oră niciun alt tren nu mai este programat pe această rută şi că problemele sunt pe linia dintre Medgidia şi Tulcea.

În cazul în care acţiunea de deszăpezire nu se va încheia până marţi dimineaţă, este posibil ca şi alte trenuri de călători să fie anulate.

Prefectul Claudiu Palaz a menţionat că în zona respectivă zăpada depăşeşte doi metri şi că acţiunea de deszăpezire este îngreunată şi de faptul că vântul bate în continuare cu putere şi aduce din nou zăpada pe calea ferată.

Trenul de călători de pe ruta Tulcea - Constanţa a rămas blocat în zăpadă, luni, în localitatea constănţeană Mihai Viteazu. Cei aproximativ 20 călători care se aflau în tren au fost preluaţi de către reprezentanţii Primăriei Mihai Viteazu, fiind duşi în sediul instituţiei, unde au primit ceai cald.

"Am dispus trimiterea unei maşini de la jandarmi care să-i transporte la destinaţie", declara prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici