Corina Creţu: Solicităm dezbaterea în regim de urgenţă a PNRR în Parlamentul României

PRO România solicită dezbaterea în regim de urgenţă a PNRR în Parlamentul României, transmite europarlamentarul Corina Creţu, care menţionează că nu au fost consultaţi de Guvern nici beneficiarii direcţi, administraţiile locale şi reprezentanţii companiilor româneşti.

1281 afișări
Imaginea articolului Corina Creţu: Solicităm dezbaterea în regim de urgenţă a PNRR în Parlamentul României

Corina Creţu: Solicităm dezbaterea în regim de urgenţă a PNRR în Parlamentul României

„PRO România solicită dezbaterea în regim de urgenţă a PNRR în Parlamentul României”, transmite Corina Creţu.

Ea spune că fiecare ţară a procedat în acest mod, fiecare for legislativ din Europa fie a dezbătut PNRR, fie l-a aprobat prin vot.

„Constatăm cu regret lipsa unei consultări naţionale din partea Guvernului României, mai ales a beneficiarilor direcţi, a administraţiilor locale şi a reprezentanţilor companiilor româneşti”, conchide Creţu.

Dan Barna, copreşedintele USR PLUS şi vicepremierul României, este cel care a deschis dezbaterea asupra noului Plan Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR) elaborat sub coordonarea ministrului Cristian Ghinea, spunând că Bruxelles-ul a respins unul dintre proiecte propuse de România, precum irigaţiile. 

Barna a precizat că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a prezentat la Bruxelles proiectul PNRR, însă Comisia Europeană a solicitat modificarea acestuia. 

Fostul comisar european Corina Creţu a criticat însă modul în care guvernul s-a prezentat la Bruxelles cu PNRR. Europarlamentarul susţine că sunt criticate de Comisie atât caracterul general, cât şi lipsa de proiecte concrete şi lipsa unei viziuni clare de dezvoltare.

Corina Creţu a cerut Guvernului o sumă mai mare alocată IMM-urilor şi sprijinirea mai puternică a firmelor româneşti. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
corina creţu,
pnrr,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici