CORONAVIRUS în lume LIVE UPDATE 5 iulie. RECORD de cazuri noi pe glob / OMS renunţă la hidroxiclorochină

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat sâmbătă o creştere record a cazurilor globale de coronavirus, totalul crescând cu 212.326 în 24 de ore, relatează Reuters. Sâmbătă, mai multe state au luat decizia de a reveni la măsuri mai stricte. În România, autorităţile iau în calcul redeschiderea restaurantelor în următoarele zile.

4049 afișări
Imaginea articolului CORONAVIRUS în lume LIVE UPDATE 5 iulie. RECORD de cazuri noi pe glob / OMS renunţă la hidroxiclorochină

CORONAVIRUS în lume LIVE UPDATE 5 iulie. RECORD de cazuri noi pe glob / OMS renunţă la hidroxiclorochină

OMS renunţă la testele cu hidroxiclorochină

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat sâmbătă că a întrerupt studiile asupra medicamentului anti-malarie hidroxiclorochina şi combinaţia de medicamente lopinavir / ritonavir la pacienţii cu COVID-19, pentru că nu au reuşit să reducă mortalitatea bolnavilor
 

OMS, noi precizări despre punctul zero al pandemiei

 
OMS revine şi ea, cu noi precizări privind punctul zero al epidemiei de COVID-19. OMS oferă o nouă versiune despre modul în care a aflat de primele cazuri de coronavirus din oraşul chinez Wuhan. Ce spune Organizaţia mondială a sănătăţii.

COVID-19 în lume

Primul caz confirmat de coronavirus la un turist străin care vizitează insula Creta a fost identificat sâmbătă, fiind vorba de o femeie din România. Ce a transmis Ministerul de Externe, sâmbătă seara. 

Cresc numărul de cazuri de infectări cu COVID-19 în Italia. Bilanţul epidemic a ajuns la 34.854 de morţi. Până în prezent, au fost raportate 241.419 cazuri de coronavirus. 
 
Şi Statele Unite raportează noi focare de infecţie. Totuşi, Trump pare că nu se teme de coronavirus. Şeful statului american a ales să petreacă Ziua Independenţei la Muntele Rushmore, acolo unde sunt sculptate chipurile a patru preşedinţi americani. Discursul şi artificiile au strâns laolaltă sute de oameni care nu au mai ţinut cont că se pot contamina cu virusul ucigaş.
 
Spania introduce măsuri dure de izolare într-o regiune, după o creştere alarmantă a cazurilor. 200.000 de persoane sunt afectate. Ce localitate va trebui să aplice noile măsuri 
 
Premierul demisionar Edouard Philippe şi doi foşti miniştri ai Sănătăţii din Franţa, Olivier Véran şi Agnès Buzyn, sunt vizaţi de o investigaţie privind gestionarea crizei coronavirusului.  
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici