Video Cum a reuşit o angajată a BCR să sustragă 150.000 de euro din camera de tezaur - VIDEO

O angajată a BCR Prahova este urmărită penal pentru delapidare şi distrugere, fiind acuzată că a intrat fără autorizaţie în camera de tezaur, de unde au dispărut 150.000 de euro.

6479 afișări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Ploieşti, procurorul Alina Comăniţă, procurorii au început urmărirea penală faţă de Carmen Nicoleta Dănilă, angajată în funcţia de supervizor la filiala Prahova a BCR, aceasta fiind acuzată de delapidare şi distrugere calificată.

Conform anchetatorilor, în 30 noiembrie femeia a intrat fără a avea autorizaţie în camera tezaurului din sediul BCR situat în centrul Ploieştiului, iar la ieşire nu a anunţat că în incinta camerei are loc un incendiu.

Ulterior, în timpul anchetei deschise la bancă pentru stabilirea cauzei incendiului anchetatorii şi reprezentanţii băncii au constatat că din camera tezaurului lipsesc trei teancuri a câte o sută de bancnote de 500 de euro, acestea nefiind găsite însă nici arse, deşi cu o zi înainte fusese confirmată prezenţa celor trei teancuri în camera de tezaur a băncii.

Joi, femeia a fost reţinută, însă i s-a făcut rău şi a fost internată la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti.

Procurorul Alina Comăniţă a precizat că starea de sănătate a acuzatei este "destul de gravă" şi că, având în vedere această situaţie, în acest moment nu se pune problema ca procurorii să ceară arestarea preventivă a femeii.

Angajata refuză să facă orice declaraţie

Supervizoarea refuză să facă orice declaraţie în faţa procurorilor, femeia primind interdicţia de a părăsi localitatea.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, procurorul Alina Comăniţă, a declarat corespondentului MEDIAFAX că femeia a fost audiată joi, în momentul în care a fost reţinută pentru 24 de ore sub acuzaţiile de delapidare şi distrugere calificată, iar în acel moment Carmen Dănilă s-a prevalat de dreptul de a nu face nicio declaraţie.

Vineri, procurorul de caz s-a deplasat la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Ploieşti, unde femeia este internată, iar la audierea de vineri din spital angajata BCR a refuzat, de asemenea, să dea orice declaraţie.

Pe numele femeii a fost emisă interdicţia de a părăsi localitatea, a precizat procurorul Alina Comăniţă.

Conform unui comunicat dat publicităţii, vineri, de Poliţia Prahova, Carmen Dănilă a avut un complice, şi anume un bărbat angajat în postul de coordonator centru procesare.

Potrivit sursei citate, cei doi ar fi sustras suma de 150.000 de euro din Camera de Tezaur a băncii, iar femeia ar fi cea care a pus focul pentru a şterge urmele, complicele acesteia fiind cercetat în stare de libertate.

În 30 noiembrie, pompierii prahoveni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit în incinta sediului BCR Ploieşti. La acel moment toţi clienţii şi angajaţii băncii au fost evacuaţi, activitatea băncii fiind reluată după stingerea incendiului care a avut loc în subsolul sediului BCR de pe strada Văleni din municipiu.

Contactat telefonic, şeful Departamentului Comunicare Externă din BCR, Ionuţ Stanimir, a declarat că banca nu face niciun comentariu pe acest subiect, invocând existenţa unei anchete în desfăşurare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici