Cum să devii angajat de închiriat. Vezi aici unde poţi lucra şi ce salarii se dau

Pentru a evita birocraţia încetării contractelor de muncă, dar şi pentru a funcţiona cât mai eficient, din ce în ce mai mulţi patroni apelează la "leasingul de personal", adică preferă să facă angajări pe o perioadă de 3-6 luni în loc să semneze un contract pe o perioadă nede­terminată, informează Gândul.

102 afișări
Imaginea articolului Cum să devii angajat de închiriat. Vezi aici unde poţi lucra şi ce salarii se dau

Cum să devii angajat de închiriat. Vezi aici unde poţi lucra şi ce salarii se dau (Imagine:Vlad Chirea/Mediafax Foto)

În România, acest fenomen este încă la început, dar capătă am­ploare pe zi ce trece. Cel puţin aşa susţin firmele la care apelează patronii pentru a lua în leasing angajaţi, care spun că, în Europa, procentul de angajaţi de închiriat în total urcă şi până la 5%, în timp ce la noi e de sub 0,1%.

"Leasingul de personal va continua să crească în România, nu pentru că ar fi o măsură anticriză, ci pentru că este un sistem prin care companiile îşi pot bugeta costurile cu personalul mai eficient şi pot astfel să evite costurile cu forţa de muncă atunci când nu au comenzi de la clienţi", a declarat pentru Gândul Bogdan Florea, director general Trenkwalder Sobis, companie specializată în furnizarea de forţă de muncă prin acest sistem.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici