Cum va fi VREMEA în această vară. Prognoza meteo şi HARTA meteorologilor până în luna august

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna august.

17417 afișări
Imaginea articolului Cum va fi VREMEA în această vară. Prognoza meteo şi HARTA meteorologilor până în luna august

Cum va fi VREMEA în această vară. Prognoza meteo şi HARTA meteorologilor până în luna august (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

IUNIE

Regimul termic se va situa în limite apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a teritoriului.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra valori sub normele climatologice local în sudul, sud-estul, estul şi vestul ţării, iar în centru şi nord sunt posibile cantităţi peste mediile multianuale.

IULIE

Temperaturile medii lunare se vor situa peste mediile climatologice în sud-estul ţării şi local în sud, iar în celelalte regiuni vor avea valori apropiate de normal.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi în general deficitare, exceptând zonele centrale şi vestice, unde acestea vor fi apropiate de normele climatologice.

AUGUST

Regimul termic se va situa în limite apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor, iar local în sud-estul, sudul şi vestul ţării vor fi posibile valori termice peste norme.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra valori sub mediile climatologice în aproape toata ţara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici