România înregistrează primele creşteri ale natalităţii datorită lockdown-ului

  • În 2020 au venit pe lume cu 21.600 mai puţini copii, comparativ cu anul 2019, conform ZF
  • În decembrie 2020, numărul naşterilor a crescut cu 433, comparativ cu decembrie 2019, conform INS
  • Datorită lockdown-ului, este prima creştere după trimestre neîntrerupte de scădere
498 afișări
Imaginea articolului România înregistrează primele creşteri ale natalităţii datorită lockdown-ului

Lockdown-ul a avut şi părţi bune. După primele 9 luni ale anului, care păreau un dezastru demografic, decembrie a venit să îndulcească statisticile. Dacă tragem linie, în decembrie 2020 s-au născut cei mai mulţi copii după trimestre neîntrerupte de scădere.

Decembrie este luna babyboom-ului din 2020, când s-au născut cu 2.000 mai mulţi copii, comparativ cu luna precedentă, şi cu 400 mai mulţi decât în 2019. După un calcul al Ziarului Financiar, ţinând cont că o sarcină durează între 36 şi 40 de săptămâni, rezultă că cei născuţi în decembrie sunt concepuţi în lockdown.

Cosmina a devenit mamă pentru a doua oară în pandemie. Mai are o fetiţă de patru ani şi, în mare parte, cunoştea experienţa naşterii.

Cosmina, mamă: La a doua sarcină, soţul meu nu a putut să vină la consultaţii, nu a văzut bebeluşul pe ecranul ecografului. Înainte cu o lună de naştere, m-am izolat acasă. Mi-a fost teamă să nu iau Covid-19. L-am ţinut mai mult cu mine în salon. Mi-a fost teamă să nu se îmbolnăvească. Şi ea şi-a dorit un frăţior. A fost foarte emoţionant pentru că a fost aşteptat de către toţi. A fost emoţionant mai ales când ne-am întors acasă de la spital.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici