Video Delfinii Ni Ni şi Chen Chen, vedetele Delfinariului din Constanţa, au fost mutaţi în casă nouă. FOTO, VIDEO

Ni Ni şi Chen Chen, vedetele Delfinariului din Constanţa, au fost mutate în casă nouă după ce reprezentanţii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa au finalizat lucrările privind extinderea şi modernizarea clădirii.

2906 afișări

„Este o investiţie cu fonduri europene a Consiliului Judeţean, este un proiect pe termen mai lung, este primul pas făcut pentru dezvoltarea acestui complex muzeal. Pentru dezvoltarea în continuare a acestui complex muzeal este nevoie de mai multe mamifere. I-am cerut domnului Bâlbă (Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal - n.r.) ca până la sfârşitul anului să vină cu un proiect de achiziţie a minim doi delfini, a unor lei de mare şi a unor pinguini”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu.

Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa, Adrian Bâlbă, promite că atunci când vor exista facilităţile necesare, va fi crescut şi numărul de animale.

„Când avem un bazin corespunzător pentru pinguini, vom avea 10 - 20, la fel cu leii de mare. Suntem printre primele delfinarii din Europa, ca dotare”, a declarat Adrian Bâlbă.

Clădirea complexului a fost acoperită cu panouri tristrat, cu porţiuni din învelitoare vitrată, s-au închis şi extins gradenele, spaţiile de expunere de sub gradene, s-au amenajat grupuri sanitare şi un spaţiu de acces pentru public - platformă de acces cu trepte şi două rampe. Totodată, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa a fost dotat cu instalaţie hidranţi de incendiu, instalaţie ventilaţie - climatizare, dezumidificatoare de aer, cu maşină frigorifică, fiind mărit şi numărul scaunelor pentru spectatori, corespunzător numărului extins de locuri, de la 600 la 1.348 de locuri.

Proiectul, intitulat „Creşterea atractivităţii turistice a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa”, care a vizat extinderea şi modernizarea clădirii care adăposteşte Delfinariul, a avut o valoare totală de 12.791.943,56 lei, din care contribuţia financiară a Uniunii Europene la realizarea acestui proiect, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, a fost de 3.967.075,24 lei, 870.821,40 lei fiind alocaţi din bugetul naţional, iar 7.954.046,92 lei a reprezentat contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Constanţa.

Delfinii au ajuns în noua casă încă de luni, fiind lăsaţi să se acomodeze, iar de vineri după-amiază Delfinariul a fost redeschis publicului, fiind reluată seria reprezentaţiilor.

Reprezentaţiile la Delfinariu sunt de luni până duminică la orele 13.00, 15.00, 17.00 şi 19.00, tariful unic pentru vizitarea complexului fiind de 40 de lei pentru adulţi, 10 lei pentru elevi şi studenţi, intrarea fiind liberă pentru copiii sub 7 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici