Demersuri pentru operaţiunile de evaluare a dosarelor de pensii. Anunţul ministrului Muncii

  • Ministrul Muncii a descris una dintre intervenţiile esenţiale în perioada imediat următoare.
  • Turcan a vorbit despre procesul recrutării de personal suplimentar, pentru operaţiunile de evaluare a dosarelor de pensii.
  • „La nivel naţional, am ajuns deja la 310 000 dosare evaluate”, mai spune ministrul Muncii.
1196 afișări
Imaginea articolului Demersuri pentru operaţiunile de evaluare a dosarelor de pensii. Anunţul ministrului Muncii

Una dintre intervenţiile esenţiale în perioada imediat următoare va fi procesul de recrutare pentru personal suplimentar, angajat pe o perioadă determinată pentru operaţiunile de evaluare a dosarelor de pensii, scrie ministrul Muncii, Raluca Turcan pe Facebook. 

„La nivel naţional, am ajuns deja la 310 000 dosare evaluate, în condiţiile în care am început acest proces cu resursele modeste existente la nivelul caselor teritoriale din toată ţara. Ne-am propus ca, în a doua parte a anului viitor, să finalizăm digitalizarea tuturor celor 5 milioane de dosare din România, iar, pentru a atinge acest obiectiv, resursa umană actuală - 1.300 de angajaţi la nivel naţional - nu este suficientă. Spre comparaţie, ultimul proces similar realizat în România a presupus verificarea a 1 milion de dosare în aproximativ 5 ani, în perioada 2005 – 2010”, a scris Turcan.

„Prin PNRR, sunt asigurate 100 de milioane euro pentru a susţine atât procesul de digitalizare a dosarelor de pensii aflate în plată, cât şi dotarea cu echipamente şi servicii electronice a Casei Naţionale de Pensii Publice şi a structurilor teritoriale, ceea ce va facilita atât relaţia cu beneficiarii, cât şi accesul acestora, online, la toate informaţiile din propriul dosar de pensie”, a adăugat Raluca Turcan. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici