Deplasările cu avionul în ţară ale deputaţilor vor costa până la 2,77 milioane lei în 2011

Deplasările cu avionul pe rute naţionale interne vor costa în nul 2011 până la 2,77 de milioane de lei, fără TVA, potrivit unui acord încheiat între Camera Deputaţilor şi compania TAROM.

12 afișări
Imaginea articolului Deplasările cu avionul în ţară ale deputaţilor vor costa până la 2,77 milioane lei în 2011

Deplasările cu avionul în ţară ale deputaţilor vor costa până la 2,77 milioane lei în 2011 (Imagine: Lucia Ifrim/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul e-licitatie, Camera Deputaţilor a încheiat cu TAROM un contract în valoare de 2.770.161,29 lei pentru "servicii de transport aerian pentru deputaţi, curse regulate, pe toate rutele naţionale interne, pentru perioada 01 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011".

Anunţul menţionează de asemenea că acest contract nu a intrat sub incidenţa acordului privind contractele de achiziţii publice. Tipul de procedură aleasă pentru încheierea acordului cu TAROM a fost cea de negociere fără anunţ de participare, justificarea fiind că "lucrările / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice".

Anunţul menţionează că preţul cel mai scăzut a fost criteriul de atribuire şi că a existat un singur ofertant - Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., iar "valoarea totală finală a contractului", aşa cum este menţionată în anunţ, a fost echivalenă cu "estimarea iniţială a valorii contractului", respectiv de 2.770.161,29 lei fără TVA.

Nu au fost anunţuri publicate anterior privind acest acord şi nu s-a organizat licitaţie electronică.

Contractul are numărul 57/486, denumirea "Servicii de transport aerian pentru deputaţi, curse regulate, pe toate rutele naţionale interne, 2011", fiind atribuit la 29 decembrie 2010. Anunţul a fost trimis la publicare în 7 ianuarie 2011 şi a apărut pe site-ul e-licitaţie marţi seară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici