Video VIDEO Dezastru în România | Bilanţul IGSU după ploile din ultimele ore: 30 de persoane rănite, peste 70 de maşini avariate, sute de copaci puşi la pământ şi mai multe case inundate

Treizeci de persoane au fost rănite, în ultimele 24 de ore, din cauza vântului puternic şi a descărcărilor electrice, pompierii intervenind în 17 judeţe unde vremea rea a creat pagube. Aproape 700 de copaci au căzut pe carosabil, 72 de maşini fiind avariate, potrivit bilanţului de miercuri al IGSU.

3323 afișări

Reprezentanţii IGSU au transmis, miercuri dimineaţa, că în ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 17 judeţe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente şi vremea rea.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 91 localităţi din 17 judeţe, respectiv Alba, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Prahova, Sălaj, Vaslui, dar şi în municipiul Bucureşti.

IGSU arată că din cauza vântului puternic şi descărcărilor electrice, la nivel naţional au fost înregistrate 30 de victime. Totodată, 687 de arbori au fost doborâţi pe carosabil, maşini, locuinţe şi stâlpi de electricitate, fiind afectate 24 de acoperişuri şi 72 de autovehicule.

De asemenea, în urma averselor din ultima perioadă, au fost inundate 18 imobile, 6 curţi şi 3 subsoluri, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru evacuarea apei din gospodării.

„Din cauza ploilor şi aluviunilor de pe carosabil, circulaţia rutieră pe DN 1 (între localităţile Buşteni şi Azuga) şi pe DN 7C Transfăgărăşan s-a desfăşurat cu dificultate, iar echipe specializate au intervenit pentru remedierea situaţiei şi curăţarea drumurilor”, a transmis IGSU.

Potrivit sursei citate, miercuri dimineaţa, la nivel naţional, nu mai erau înregistrate situaţii care să impună intervenţia echipajelor de pompieri militari.

Salvatorii reamintesc că pe timpul intensificării vântului şi căderilor de grindină, populaţia trebuie să îşi asigure protecţia în locuinţe sau alte spaţii de adăpost. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

Marţi seara, o femeie din Brăila a murit, după ce un copac smuls de vijelie în localitatea Lacu Sărat a lovit-o în cap. De asemenea, cel puţin 10 persoane au fost rănite la Galaţi, două fiind în stare gravă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici