Dezastrul găsit de Daea la o staţie de pompare în Mehedinţi: Vegetaţia forestieră a ocupat canalul

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a mers la secţia de pompare de la Ţigănaşi şi canalul de aducţiune de 12 kilometri, din Mehedinţi, şi a spus, apoi, că staţiile de punere sub presiune sunt devastate, canalele avariate, iar lipsa de acţiune se vede prin vegetaţia forestieră care a ocupat canalul.

9251 afișări
Imaginea articolului Dezastrul găsit de Daea la o staţie de pompare în Mehedinţi: Vegetaţia forestieră a ocupat canalul

FOTO Petre Daea/Facebook

Ministrul Petre Daea spune că România ar putea începe prin a nu mai distruge ceea ce avem.

„Astăzi, duminică, 7 august 2022, împreună cu directorul general al ANIF, Cornel Popa, am fost la amenajarea Crivina - Vânju Mare, în judeţul Mehedinţi, pentru a vedea stadiul lucrărilor începute în data de 21 iulie 2022. În urma discuţiilor purtate cu constructorul la faţa locului, am putut ajunge la concluzia că termenul de execuţie de 36 de luni va putea fi comprimat, ceea ce este de dorit şi apreciat. Văzând staţia de pompare de la Tigănaşi şi canalul de aducţiune de 12 km, care au intrat în programul de reabilitare, derulându-se acum lucrările de curăţire a secţiunii de scurgere, nu poţi trece cu vederea peste distrugerile făcute de-a lungul anilor. Nesăbuinţa şi lipsa de acţiune se pot vedea prin vegetaţia forestieră care a ocupat întreaga secţiune a canalului. Canalele au fost avariate, staţiile de punere sub presiune devastate, practic a fost scos din funcţiune întregul sistem”, spune ministrul Agriculturii pe Facebook.

Daea a spus că e nevoie de investiţii, de curăţarea secţiunii de scurgere, impermeabilizând canalele, înlocuind agregatele cu altele cu consum mai mic de energie şi să să fie pusă în funcţiune infrastructura secundară folosind bani europeni.

Daea a amintit că în şedinţa de Guvern din 3 august a fost aprobat Programul Naţional pentru Infrastructura principală de irigaţii. Conform prevederilor Legii 136/2022, Românai trebuie să ajungă până în 2027 la 2,6 milioane ha suprafaţă irigabilă, pentru care s-a prevăzut suma de 1,5 miliarde euro de la bugetul naţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici