Digitalizarea rămâne în plan secund. Prioritatea Ministrului Educaţiei este să cumpere peste 1800 de microbuze şcolare electrice

  • Digitalizarea este în plan secund în Planul Naţional de Redredare şi Rezilienţă
  • Ministrul Educaţiei vrea să achiţizioneze 1860 de microbuze şcolare electrice
  • Daniel Funeriu: Injecatarea banilor într-un sistem defect nu ne va aduce nimic bun
655 afișări
Imaginea articolului Digitalizarea rămâne în plan secund. Prioritatea Ministrului Educaţiei este să cumpere peste 1800 de microbuze şcolare electrice

Sursa foto: Mediafaxfoto

De câte ori te-ai gândit până acum să îţi cumperi o maşină electrică pentru tine şi familia ta? Cu gândul că poate vei ajuta planeta. Ei bine, uite că ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, se gândeşte să achiziţioneze microbuze electrice cu ajutorul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Se pare că acestea sunt mai importante decât digitalizarea.
 
SORIN CÎMPEANU, Ministrul Educaţiei: Cea mai mare pondere nu o are proiectul cu digitalizarea, care e pe locul doi, ci partea de infrastructură şi dotare cu material didactic. Intră în cerinţele Green Deal. De exemplu vrem 1860 de microbuze şcolare care pot fi electrice.
 
Deşi doar 18% din şcolile din România au cabinete medicale şi altele încă au probleme cu grupele sanitare, ministrul Educaţiei are alte planuri pentru împărţirea banilor pentru planul naţional de redresare şi rezilienţă.
 
Fostul ministru al educaţiei Daniel Funeriu, nu este de acord cu acţiunile actualului ministru.
 
DANIEL FUNERIU, fost Ministru al Educaţiei: Vă spun aşa: dacă vreţi să-l judecaţi pe Cîmpeanu, judecaţi-l pe acte: cum organizează examenele la final de an, cum împarte banii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. A injecta bani într-un sistem defect nu ne va aduce nimic mai bun. Da, fără îndoială, Cîmpeanu cunoaşte foarte bine sistemul, să vedem dacă va reuşi să-l conducă bine sau dacă se va lăsa condus de el. 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici