Directorul Sălii Polivalente din Bucureşti, reţinut pentru luare de mită. REACŢIA lui Bănicioiu: I-am botezat un copil. Sunt şocat!

Octavian Bitu, directorul Sălii Polivalente din Bucureşti, a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii DNA, fiind acuzat că a cerut 10.000 de euro şi cedarea unei construcţii în valoare de 180.000 de euro de la un denunţător pentru a stinge un litigiu şi a prelungi un contract de închiriere.

2044 afișări
Imaginea articolului Directorul Sălii Polivalente din Bucureşti, reţinut pentru luare de mită. REACŢIA lui Bănicioiu: I-am botezat un copil. Sunt şocat!

Directorul Sălii Polivalente din Bucureşti, reţinut pentru luare de mită

Octavian Bitu este vicepreşedinte în cadrul Organizaţiei Sectorului 4 Bucureşti a PSD, filială condusă de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Directorul Complexului Sportiv Naţional – Sala Polivalentă din Bucureşti, aflat în subordinea Ministerul Tineretului şi Sportului, a fost reţinut, marţi seară, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru şantaj şi luare de mită, după ce a a fost prins în flagrant de procurori în timp ce primea de la un denunţător 10.000 de lei.

Potrivit ordonanţei de reţinere, în perioada aprilie- august 2015, Octavian Bitu, în calitate de director al Complexului Sportiv Naţional- Sala Polivalentă din Bucureşti, a cerut de la un om de afaceri, denunţător, suma de 10.000 euro şi cedarea unei construcţii deţinute de firma denunţătorului către o firmă la care asociat, cu o cotă de 50%, să fie o persoană apropiată lui Bitu, în vederea valorificării construcţiei în activităţi comerciale.

"Despre valoarea construcţiei, din care Bitu Octavian a solicitat practic jumătate pentru derularea de activităţi comerciale, denunţătorul a afirmat că este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. În schimbul banilor şi foloaselor materiale pretinse, Bitu Octavian l-a asigurat pe denunţător că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă şi firma denunţătorului şi va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se află construcţia firmei", preciziează procurorii DNA în ordonanţa de reţinere.

Procurorii mai spun că, Bitu s-a angajat faţă de acelaşi denunţător, în schimbul mitei cerute, ca la viitoarea licitaţie pentru închirierea terenurilor, câştigătoarea să fie o firmă la care denunţătorul şi un apropiat al lui directorului Sălii Polivalente să fie asociaţi.

"Pe terenurile pe care le închiriase de la Complexului Sportiv Naţional- Sala Polivalentă, firma denunţătorului construise o clădire pentru care, în cursul anului 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant", se arată în documentul citat.

De asemenea, în luna aprilie 2013, directorul Sălii Polivalente a ameninţat o denunţătoare "că îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri, dacă nu va renunţa la contractul de închiriere a construcţiei, astfel încât construcţia să fie închiriată unei firme indicate de inculpat".

"În săptămâna ulterioară primei ameninţări şi în luna mai 2013, Bitu Octavian a reiterat ameninţările şi a înştiinţat-o pe denunţătoare că, dacă nu este de acord cu propunerile lui de renunţare la chiriaşul de atunci al clădirii şi pentru atribuirea acesteia unei firme desemnate de el, va determina rezilierea contractului de închiriere a terenurilor pe care a fost construită clădirea", se precizează în ordonanţa de reţinere.

Directorul Sălii Polivalente va fi dus, miercuri, la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Octavian Bitu este director al Sălii Polivalente din Bucureşti din aprilie 2013.

Bănicioiu despre reţinerea directorului Sălii Polivalente: I-am botezat un copil. Sunt şocat!

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, se declară ”şocat” de reţinerea lui Octavian Bitu, numit director al Sălii Polivalente Bucureşti în mandatul său de ministru al Sportului, şi spune că i-a botezat un copil şi au avut o ”relaţie onestă”.

"Dacă e vinovat, să plătească! Am avut o relaţie de bună-credinţă! Sunt şocat de acest caz! I-am botezat un copil, am avut o relaţie onestă cu acest om, dar nu am avut cunoştinţă de astfel de activităţi şi susţin demersurile justiţiei pentru ca astfel de fapte să fie demascate", a declarat, marţi seară, pentru MEDIAFAX, Nicolae Bănicioiu, întrebat despre reţinerea lui Octavian Bitu, un apropiat al său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici