Doi muncitori au murit, la Costineşti, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei

Doi muncitori au murit, joi, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei, în timp ce săpau un şanţ în zona Complexului Tineretului din Costineşti, anchetatorii spunând că din primele informaţii reiese că ei nu ar fi respectat normele de siguranţă.

157 afișări
Imaginea articolului Doi muncitori au murit, la Costineşti, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei

Doi muncitori au murit, la Costineşti, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, echipele de intervenţie au fost solicitate, joi, în jurul orei 13.00, în zona Complexului Tineretului din Costineşti, pentru salvarea a două persoane peste care s-a surpat un mal de pământ.

La locul accidentului s-au deplasat două autospeciale, un echipaj de descarcerare şi două ambulanţe, între care una de la SMURD.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, este vorba despre doi muncitori, în vârstă de 27, respectiv 30 de ani, care erau angajaţi la SC Complex Tineretului Bucureşti şi care săpau un şanţ, ajungând la o adâncime de aproximativ patru metri, iar la un moment dat malul de pământ s-a surpat peste ei.

Anchetatorii susţin că aceşti doi muncitori nu ar fi respectat normele de siguranţă şi nu ar fi asigurat malul de pământ, astfel încât acesta să nu se prăbuşească peste ei.

Acţiunea echipelor de salvare a fost îngreunată de faptul că şanţul era îngust, fiind nevoie de intervenţia unui buldo-excavator pentru a mări spaţiul respectiv.

După o intervenţie de aproximativ trei ore, pompierii au reuşit să scoată la suprafaţă prima victimă, iar după alte două ore au găsit şi trupul celui de-al doilea muncitor. Cei doi erau morţi, iar intervenţia medicilor pentru resuscitarea lor nu a avut succes.

Poliţiştii, procurorii şi inspectorii ITM au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici