Drepturile salariale obţinute în instanţă de profesori, plătite din Fondul de rezervă al Guvernului

Bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale va putea fi suplimentat din Fondul de rezervă bugetară, pentru plata drepturilor salariale obţinute de cadrele didactice în urma unor decizii judecătoreşti, a decis Guvernul prin ordonanţă de urgenţă adoptată luni.

492 afișări
Imaginea articolului Drepturile salariale obţinute în instanţă de profesori, plătite din Fondul de rezervă al Guvernului

Drepturile salariale obţinute în instanţă de profesori, plătite din Fondul de rezervă al Guvernului (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Vicepremierul Liviu Dragnea a arătat că ordonanţa mai stabileşte ca ministerul de resort şi instituţiile de învăţământ universitar de stat să poată finanţa din bugetele proprii activităţi sportive, culturale şi artistice, precum şi activităţi profesionale pentru asociaţii şi organizaţii studenţeşti.

Dragnea a precizat că ordonanţa nu prevede însă ca finanţarea organizaţiilor studenţeşti să fie prin suplimentarea bugetelor instituţiilor de învăţământ, ci doar din resursele aprobate deja.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici