Drumul spre cota 1400 din Bucegi este impracticabil din cauza zăpezii

Drumul care face legătura între staţiunea Sinaia şi Cota 1400 din Masivul Bucegi este impracticabil în acest week-end din cauza zăpezii, turiştii care vor să ajungă pe munte având ca alternativă telecabina sau telegondola.

134 afișări
Imaginea articolului Drumul spre cota 1400 din Bucegi este impracticabil din cauza zăpezii

Drumul spre cota 1400 din Bucegi este impracticabil din cauza zăpezii (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Ca şi anul trecut, Primăria Sinaia, care are în administrare acest drum, nu l-a deszăpezit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, unul dintre motivele pentru care drumul nu a fost deszăpezit este legat de costul mare.

"Deszăpezirea acestui drum costă cât deszăpezirea a jumătate din străzile din Sinaia. În plus, la scurt timp după ce utilajele de deszăpezire trec, de cele mai multe ori carosabilul se acoperă imediat cu zăpadă viscolită", a spus Mădălina Roşu.

Conform sursei citate, din cauza schimbărilor bruşte de temperatură de pe munte materialele antiderapante care ar fi împrăştiate pe acest tronson ar putea să nu aibă efect, iar în această situaţie primăria nu îşi asumă riscurile care ar decurge din faptul că ar anunţa că drumul este practicabil. Administraţia locală din Sinaia mai susţine că parcarea de la Cota 1400 este mică, acolo neputând încăpea numărul mare de maşini care urcă pe munte în special în week-end şi, în plus, aceste maşini poluează zona, iar drumul face parte din Parcul Natural Bucegi.

Turiştii care vor să urce la Cota 1400 pot folosi telegondola sau telecabina. Preţul unui bilet la telecabină este de 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru copiii cu vârste între 5 şi 12 ani, iar copiii mai mici de 5 ani au gratuitate. Pentru călătoriile dus - întors preţurile sunt mai mici.

Anii trecuţi, Primăria Sinaia a decis, de asemenea, să nu deszăpezească drumul, invocând costurile mari şi poluarea provocată de maşini în parcul natural. Mai mult, iarna trecută a avut loc un adevărat scandal între şoferi şi poliţiştii comunitari mobilizaţi de primărie la intrarea pe drum. La acea dată, primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, afirma că va propune amplasarea unor bariere şi instituirea unei taxe de acces pe drum, similare celei de la intrarea în staţiunea Mamaia, însă această propunere nu s-a concretizat până în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici