Dumitru Nicolae şi Gheorghe Ştefan s-au predat la Poliţia Ilfov/ Dorin Cocoş este în custodia Poliţiei Capitalei, iar Gabriel Sandu, la Poliţiei Prahova

Omul de afaceri Nicolae Dumitru, condamnat definitiv la 2,4 ani de închisoare pentru trafic de influenţă în dosarul Microsoft, şi Gheorghe Ştefan, condamnat la 6 ani de închisoare, s-au predat la Poliţia Ilfov în timp ce afaceristul Dorin Cocoş, care a primit aceeaşi sentinţă, s-a predat la Poliţiei Capitalei, potrivit unor surse judiciare. UPDATE 19:40 Fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, condamnat definitiv, luni, la trei ani de închisoare în dosarul Microsoft, a ajuns în custodia Poliţiei Prahova şi va fi dus la Penitenciarul Mărgineni.

4198 afișări
Imaginea articolului Dumitru Nicolae şi Gheorghe Ştefan s-au predat la Poliţia Ilfov/ Dorin Cocoş este în custodia Poliţiei Capitalei, iar Gabriel Sandu, la Poliţiei Prahova

Dumitru Nicolae şi Gheorghe Ştefan s-au predat la Poliţia Ilfov, Dorin Cocoş este în custodia Poliţiei Capitalei, iar Gabriel Sandu se află în custodia Poliţiei Prahova

UPDATE 19:40 Gabriel Sandu se află în custodia poliţiei după ce a fost depistat de un filtru la intrarea în Mizil

Surse judiciare au confirmat pentru agenţia de presă MEDIAFAX că Gabriel Sandu a fost oprit în trafic de un filtru al Poliţiei, având pe numele său mandat emis. Filtrul respectiv era instalat de aproximativ o oră şi jumătate, la intrarea în oraşul Mizil, pe Drumul Naţional 1B. Conform aceloraşi surse, Gabriel Sandu se îndrepta spre Poliţia din Mizil, pentru a se preda după ce magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, luni, la trei ani de închisoare în dosarul Microsoft.

"Poliţiştii de Investigaţii Criminale din IJP Prahova au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei emis pe numele unei persoane condamnate la trei ani de închisoare cu executare. Persoana în cauză va fi introdusă în Penitenciarul Mărgineni, în vederea executării pedepsei", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, condamnat la trei ani de închisoare în dosarul Microsoft, a declarat că "nu există niciun ministru care să fi ajuns ministru fără să fie condiţionat să finanţeze partidele", precizând că o campanie electorală de preşedinte costă 60 milioane de euro.

"Nu există niciun ministru în România care să fi ajuns ministru fără să fie condiţionat să finanţeze partidele. Toţi miniştrii în proporţie de sută la sută au avut obligaţia să finanţeze partidele şi să angajeze oamenii partidelor. Toată chestia asta care arată că doar unii dintre noi trebuie să plătim, iar ceilalţi... Gândiţi-vă că o campanie electorală de preşedinte costă 60 de milioane de euro. Nu există niciun partid care să plătească într-un judeţ mai puţin de un milion de euro pe alegeri parlamentare. De unde sunt aceşti bani? Toţi banii au fost asiguraţi de ficare din cei care au fost puşi pe posturi.

UPDATE 18:20 Fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, s-a predat la Poliţia Ilfov

Fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, condamnat definitiv, luni, la şase ani de închisoare în dosarul Microsoft, s-a predat la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov, au confirmat oficialii instituţiei pentru MEDIAFAX.

Gheorghe Ştefan a fost condamnat, luni, la şase ani de închisoare pentru trafic de influenţă, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie hotărând confiscarea a peste trei milioane de euro.

"Mă consider vinovat şi merit o pedeapsă. Dar cred că o încadrare corectă ar fi cea din art 13. Cu mâna pe Biblie jur că nu am pretins şi nu am luat din afacerea Microsoft niciun cent, niciun cent nu a ajuns la mine. Sunt vinovat pentru că am exercitat influenţă asupra lui Gabriel Sandu, regret. Vreau să colaborez în continuare, să stabilim unde au ajuns sumele de bani. Sunt vinovat, merit o pedeapsă. Dacă aş fi cunoscut legile cum le ştiu acum nu aş fi fost în faţa dumneavoastră", a declarat Gheorghe Ştefan judecătorilor.

Omul de afaceri Nicolae Dumitru a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, pedepasa instanţei supreme fiind definitivă. Dumitru a fost condamnat pentru trafic de influenţă, urmând să-i fie confiscaţi 2.050.000 dolari şi 1.000.000 de euro. El s-a predat la Poliţia Ilfov, au confirmat oficialii insituţiei pentru agenţia de presă MEDIAFAX.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că şi afaceristul Dorin Cocoş, găsit vinovat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, instanţa dispunând în cazul lui confiscarea a 9.000.000 de euro, este deja în custodia Poliţiei Capitalei.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Totodată, potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici