Dumitru Prunariu, audiat în dosarul privind decesul nepoatei sale, unde nu a formulat acuzaţii

Dumitru Prunariu a fost audiat, vineri, de un procuror al Parchetului Tribunalului Bucureşti, în dosarul de moarte suspectă deschis după decesul nepoatei sale, surse judiciare spunând că acesta nu a formulat acuzaţii la adresa personalului medical de la ambulanţa privată şi de la spital.

825 afișări
Imaginea articolului Dumitru Prunariu, audiat în dosarul privind decesul nepoatei sale, unde nu a formulat acuzaţii

Dumitru Prunariu (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Sursele citate au precizat că Dumitru Prunariu a fost însoţit de mama Arinei Prunariu, iar în scurta declaraţie dată şi-a menţinut poziţia pe care a avut-o până acum legat de decesul nepoatei sale şi nu a formulat acuzaţii în cazul echipajului de la ambulanţa privată sau al personalului medical de la Institutul "Matei Balş" din Capitală, unde fetiţa a decedat duminică dimineaţă, la scurt timp după ce fusese internată.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a deschis un dosar de moarte suspectă în cazul nepoatei lui Dumitru Prunariu, în urma unei sesizări transmise de Spitalul Colentina, unde a fost dus duminică 9 august trupul neînsufleţit al fetei. În dosar a fost începută urmărirea penală cu privire la faptă, a precizat Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Dumitru Prunariu a fost chemat la audieri după ce anchetatorii au finalizat lista cu numele persoanelor care urmează să fie audiate. Audierile vor continua săptămâna viitoare, în timp procurorii aşteaptă de la Institutul Naţional de Medicină Legală rezultatele analizelor de laborator care ar putea să indice exact cauza decesului fetiţei, au precizat sursele judiciare.

Dumitru Prunariu, vorbind în numele familiei, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu a dorit ca moartea nepoatei sale să devină subiect de dezbateri interminabile la televiziuni, în condiţiile în care familia nu acuză pe nimeni de producerea tragediei. El a precizat că familia nu pregăteşte nicio acţiune în instanţă şi nu a cerut şi nici nu va cere nicăieri vreo verificare privind activitatea medicilor care i-au consultat şi tratat nepoata, referindu-se atât la personalul ambulanţei private, cât şi la cel de la Institutul "Matei Balş".

"Nu am acuzat pe nimeni şi nici nu o vom face. Nu dăm în judecată pe nimeni şi nici nu cerem vreo anchetă la Ministerul Sănătăţii sau Colegiul Medicilor. Considerăm că medicii şi-au făcut datoria. Nu dorim nici ca presa să caute vinovaţi pentru drama noastră şi să asistăm la o judecată în direct", a declarat Dumitru Prunariu.

Prunariu a mai spus că mesajul postat pe pagina sa de Facebook a fost pur şi simplu un mod de a-şi împărtăşi durerea cu cei apropiaţi, fără a dori ca aceasta să devină subiect de dezbateri interminabile la televiziuni.

Nepoata cosmonautului Dumitru Prunariu, Arina, în vârstă de 11 ani, a murit de meningită, în 9 august, la scurt timp după ce a fost dusă, în stare gravă, la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti.

"Nepotica noastră Arina s-a făcut îngeraş. O meningita fulminanta ne-a răpit-o în câteva ore", a scris Dumitru Prunariu pe pagina sa de Facebook.

În noaptea de 8 spre 9 august, fata s-a simţit foarte rău, iar părinţii au chemat o ambulanţă, fiind trimis un echipaj de la o salvare privată, care i-ar fi pus diagnosticul de faringo-amigdalită şi enterocolită şi i-ar fi dat tratament pentru aceste boli. Duminică dimineaţă, pentru că fata se simţea tot mai rău, părinţii au dus-o la Institutul "Matei Balş", unde medicii i-au pus diagnosticul de infecţie meningococică severă, iar câteva ore mai târziu a decedat.

Managerul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu Cercel, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că diagnosticul pus de medicul ambulanţei private în cazul nepoatei lui Dumitru Prunariu a fost corect după simptome, pentru acea etapă, meningita putând fi confirmată prin analize de laborator.

Medicul care a consultat-o pe Arina Punariu la domiciliu are experienţă de 15 ani în domeniul medical şi a apreciat că nu este necesar transportul acesteia la spital, dar a recomandat părinţilor internarea dacă starea se agrava, potrivit Centrului Medical Nicomed, care a trimis ambulanţa la locuinţa familiei Prunariu.

Aproximativ o sută de copii care au intrat în contact cu nepoata lui Dumitru Prunariu au fost consultaţi la Institutul "Matei Balş". Unul singur este purtător de meningococ, însă nu are meningită şi primeşte un tratament profilactic, potrivit profesorului Adrian Streinu Cercel.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici