Duşa: În 2013 a început alocarea într-un mod mai susţinut a fondurilor spre bugetul MApN

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, joi, în cadrul deschiderii bilanţului ministerului pe anul 2013, că anul trecut, conform strategiei aprobate de CSAT, a început "alocarea într-un mod mai susţinut a fondurilor spre bugetul MApN".

311 afișări
Imaginea articolului Duşa: În 2013 a început alocarea într-un mod mai susţinut a fondurilor spre bugetul MApN

Mircea Duşa (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Ministrul Apărării a declarat, în cadrul deschiderii şedinţei, la care participă preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, şi directorul SRI, George Maior, că aderarea României la NATO reprezintă una dintre cele importante realizări democratice româneşti, arătând că acesta a fost un proces care a beneficiat de constanta susţinere a poporului român.

"Statul român a reuşit în aceşti 10 ani să creeze o armată modernă, suplă, eficientă, cu experienţă operaţională, adaptată la standardele NATO", a mai declarat Mircea Duşă, arătând că anul aderării României la NATO a găsit Armata română pregătită, militarii români participând deja în teatrele de operaţiuni datorită parterneriatelor semnate de-a lungul timpului.

Duşa a amintit misiunile armatei în Balcanii de Vest, în Afganistan, Irak, Nordul Africii, unde militarii români s-au afirmat şi au devenit ambasadori ai României în lume. "În aceşti 10 ani, peste 40.000 de militari au fost rotiţi, în teatrele de operaţii, peste 120 de militari au comandat structuri în teatrele de operaţii şi peste 800 de militari au făcut parte din structurile de comandă a comandamentelor UE şi NATO", a afirmat ministrul Apărării.

Mircea Duşa a mai anunţat că programul de guvernare pe 2012-2016 şi-a propus să asigure elementele de continuitate strategice pe coordonatele NATO şi UE. "Sunt generate condiţii pentru creşterea capacităţii operaţionale şi implementarea unui management al resurselor umane care să prezinte dezvoltarea profesională", a mai spus Duşa.

Despre alocarea fondurilor bugetare pentru modernizarea Armatei române, ministrul Apărării a arătat că în 2013, conform strategiei aprobate de CSAT, a început "alocarea într-un mod mai susţinut a fondurilor spre bugetul MAPN", elaborându-se în acest sens un program de moderrnizare a armatei pe perioada 2012-2-16 şi în perspectivă, până în anul 2022, pentru compatibilizarea la nivelul cerinţelor NATO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici