Echipele de salvamontişti au ajuns în zona epavei elicopterului prăbuşit în Masivul Bucegi

Echipele de salvamontişti au ajuns, marţi dimineaţă, în zona epavei elicopterului militar israelian prăbuşit în Masivul Bucegi, aeronava fiind împrăştiată pe o suprafaţă de 150 de metri.

34 afișări
Imaginea articolului Echipele de salvamontişti au ajuns în zona epavei elicopterului prăbuşit în Masivul Bucegi

Echipele de salvamontişti au ajuns în zona epavei elicopterului prăbuşit în Masivul Bucegi (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Şeful Serviciului Salvamont Bran, Fănică Boboc, a declarat că au fost reluate căutările marţi, de la ora 04.00, iar la ora actuală echipele au ajuns în zona în care elicopterul s-a prăbuşit.

"S-a ajuns în zonă. Am intervenit şi cu un elicopter SMURD. Elicopterul s-a înfipt într-o stâncă, probabil dintr-o eroare de pilotaj. Bucăţi din elicopter sunt împrăştiate pe o suprafaţă de 150 de metri, dar noi nu putem face nimic. Trebuie să ajungă acolo echipa de criminalişti care să cerceteze. Vor coborî în coardă până acolo", a spus Boboc.

În zona Valea Gaura - Poiana Guţău vremea este foarte bună, fără ceaţă. Echipele de salvamontişti şi jandarmi montani au oprit căutările în cursul nopţii şi le-au reluat marţi dimineaţă.

MApN a anunţat, luni seară, că un elicopter israelian de tip CH 53 care avea la bord şase militari israelieni şi unul român a pierdut legătura radio cu centrul de Raportare Control al exerciţiului aerian, ulterior "epava" aparatului de zbor fiind localizată din aer în zona Fundata - Zărneşti. La bordul elicopterului se aflau şase militari israelieni şi un militar român.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, luni seară, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că alături de şase militari israelieni, la bordul elicopterului prăbuşit în judeţul Braşov se afla căpitanul Ştefan Claudiu Dragnea, de 31 de ani, încadrat la SMFA.

Jerusalem Post relata, în ediţia electronică de marţi, că cei şase militari israelieni prezenţi la bordul elicopterului prăbuşit luni în România au fost identificaţi. După anunţarea familiilor, armata israeliană a publicat numele celor şase militari. Aceştia sunt locotenent-colonelul în rezervă Avner Goldman (48 de ani, din Modi'in), locotenent-colonelul Daniel Shipenbauer (43 de ani, din Moshav Kidron), maiorul Yahel Keshet (33 de ani, din Hatzerim), maiorul Lior Shai (28 de ani, din Tel-Nof), locotenentul Nir Lakrif (25 de ani, din Tel-Nof) şi sergentul Oren Cohen (24 de ani, din Rehovot).

La căutări participă salvamontişti, jandarmi montani şi un detaşament de vânători de munte din Brigada 2 Vânători de Munte, potrivit MApN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici