Elan Schwartzenberg, despre Black Cube: Firma, indusă în eroare. A fost plătită de un grup de afacerişti

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a declarat că firma Black Cube, suspectată că a încercat spionarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost indusă în eroare de clienţii români, un grup de afacerişti, care au lăsat impresia că va munci pentru statul român.

863 afișări
Imaginea articolului Elan Schwartzenberg, despre Black Cube: Firma, indusă în eroare. A fost plătită de un grup de afacerişti

Elan Schwartzenberg, despre Black Cube: Firma, indusă în eroare. A fost plătită de un grup de afacerişti

"Cei de la Black Cube au fost abordaţi de un grup de oameni de afaceri care au pus bani la comun să primească nişte servicii. Cei de la Black Cube au fost induşi în eroare pentru că au avut confirmarea că lucrează pentru statul român, verificând nişte nelegalităţi ale statului român. Au fost convinşi că sunt că sunt aduşi în ţară pentru că o parte a statului investighează altă parte. Sau de servicii să investigheze alte servicii", a declarat omul de afaceri Elan Schwartzenberg, într-un interviu pentru B1 Tv.

"Dacă cineva voia să intre în mailul sau telefoanele lui Kovesi putea să stea liniştit şi aici şi intrau unde aveau nevoie, nu trebuia să meargă acolo cei doi. Clienţii români doreau să afle cât de mult pot dovedi din posibilele fărădelegi ale doamne Kovesi", susţine Schwartzenberg, în interviul acordat B1 TV.

Întrebat dacă este posibil ca omul de afaceri Beny Steinmetz şi consultantul politic Tal Silberstein ar putea fi implicaţi, Schwartzenberg a negat. "Exclus cei doi. În lumea fimelor de securitate Black Cube este în regulă, dar nu sunt cei mai profesionişti. Beny Steinmetz are în aparatul său un fost înalt ofiţer israelian. Cred că îşi găsea o echipă mai mică şi exclusivistă. Cred că printre problemele lui Steinmetz, ea (n.r.: Laura Codruţa Kovesi) nu există. Pentru Beni, ei nu sunt pe hartă. Trăieşte în alte sfere de preocupare".

"Black Cube este o firmă privată de detectivi. Nu au nimic cu Mossad. Proprietarul şi unii angajaţi au fost în rândurile celor din Mossad, dar nu este vreo legătură între cele două entităţi. Meir Dagan, fost şef Mossad era cunoştinţă, vecin cu mine. Fiind pe moarte, a primit o ofertă de la firma care a vrut să îi folosească numele pentru a se legitimiza. O suma considerabilă pentru a-i folosi numele. Nu a fost acolo şi nici implicat", a mai spus omul de afaceri.

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, consultantul politic Tal Silberstein şi alţi patru oameni de afaceri au fost plasaţi în arest preventiv în anul 2017, de justiţia din Israel. Acuzaţiile se refereau la fals, uz de fals, spălare de bani, fraude, abuz de încredere şi obstrucţionarea justiţiei.

Arestarea omului de afaceri Beny Steinmetz în Israel ar avea legătură cu investigaţia DNA care îl vizează în România, au afirmat, la acea vreme, surse din cadrul poliţiei israeliene, citate de cotidianul Haaretz.

Benjamin Steinmetz este judecat în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa şi a unui teren din Snagov, alături de mai multe persoane, printre care Tal Silberstein, om de afaceri israelian, Paul al României, Remus Truică şi Dan Andronic.

În dosarul Black Cube mai multe persoane au fost acuzate de încercări de intimidare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fost şef în cadrul Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere Terorism din SRI, Daniel Dragomir a fost arestat preventiv în 2016, existând suspiciuni că ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei BlackCube, cei care ar fi avut misiunea de a o spiona şi intimida.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici