Emil Boc se duce în judeţul Suceava, în zone afectate de inundaţii

Premierul Emil Boc se va duce duminică în judeţul Suceava, în localităţi afectate de inundaţii, iar apoi va participa la şedinţa Comandamentului pentru situaţii de urgenţă, de la Prefectura Suceava.

48 afișări
Imaginea articolului Emil Boc se duce în judeţul Suceava, în zone afectate de inundaţii

Emil Boc se duce în judeţul Suceava, în zone afectate de inundaţii (Imagine: Florin Novac/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc se va afla duminică în localitatea suceveană Zvoriştea, unde au fost inundate aproximativ o sută de case.

După vizita prin judeţ, Emil Boc se va deplasa în municipiul Suceava, pentru a fi prezent la şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, unde va fi discutată situaţia inundaţiilor produse în judeţele Botoşabni şi Suceava şi unde se vor stabili măsurile care trebuie luate în viitor.

Guvernul a anunţat ulterior că premierul va ajunge la ora 13.00 în localitatea Zamostea (judeţul Suceava), iar la ora 14.00 se va afla la Prefectura Suceava, pentru reuniunea comitetului de situaţii de urgenţă la care va fi discutată situaţia inundaţiilor produse în judeţele Botoşani şi Suceava.

Sâmbătă, prim-ministrul s-a aflat în judeţul Galaţi, unde a participat la şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, iar apoi s-a deplasat în localitatea gălăţeană Şendreni, unde specialiştii i-au prezentat digul experimental montat în zonă pentru protejarea a circa o sută de case care sunt în pericol să fie inundate.

Potrivit Prefecturii Suceava, inundaţiile din această săptămână au afectat 81 de localităţi din judeţ, fiind evacuate 1.610 persoane, 63 de case fiind distruse, un număr de 4.949 de case fiind afectate atât de inundaţii, cât şi de alunecările de teren, iar 602 case fiind izolate. În urma inundaţiilor, în judeţul Suceava şase persoane şi-au pierdut viaţa.

Aproximativ 2.500 de locuinţe şi gospodării din judeţul Botoşani au fost inundate, în ultimele opt zile, de apele râurilor Prut, Siret, Jijia, Buhai şi Miletin, iar peste 3.800 de persoane au fost evacuate şi salvate, arată un bilanţ provizoriu transmis, vineri, de Inspectoratul pentru Situaii de Urgenţă.

În total, au fost evacuate din calea apelor 3.800 de persoane. Mai mult de jumătate dintre persoanele evacuate sau salvate, 2.820, provin din municipiul Dorohoi.

De asemenea, în judeţ s-au înregistrat şapte victime - una în comuna Ibăneşti şi şase în municipiul Dorohoi.

Cel mai grav afectate de inundaţiile puternice, ca urmare a revărsării Siretului, care a înregistrat debite istorice, au fost judeţele Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ şi Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici