Europol: 20 la sută din experţii în apărare cibernetică sunt poliţişti români

Douăzeci la sută dintre experţii care lucrează în domeniul apărării cibernetice în cadrul Europol sunt poliţişti români, a anunţat, joi, directorul organizaţiei, Rob Wainwright.

168 afișări
Imaginea articolului Europol: 20 la sută din experţii în apărare cibernetică sunt poliţişti români

Europol: 20 la sută din experţii în apărare cibernetică sunt poliţişti români (Imagine: Shutterstock)

Directorul Europol, Rob Wainwright, a declarat, joi, la Bucureşti, că 20 la sută dintre experţii care lucrează pentru combaterea criminalităţii informatice în cadrul instituţiei sunt români.

"Expertiza pe care specialiştii români o aduc în activitatea lor de zi cu zi în lupta împotriva acestei ameninţări este extraordinară", a declarat Rob Wainwright.

Acesta a mai arătat că a discutat cu ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, pentru a identifica noi modalităţi de luptă împotriva criminalităţii cibernetice în condiţiile în care "acest gen de infracţionalitate constituie una dintre cele mai mari ameninţări la adresa UE".

La rândul său, ministrul Gabriel Oprea a menţionat faptul că împreună cu directorul Europol a stabilit mai multe aspecte legate de colaborarea cu această instituţie.

Oprea a mai spus că, în acest moment, România se află pe locul 6 din punct de vedere al numărului de schimburi de date realizate în sistemul de informaţii al Europol.

În plus, Oprea a subliniat că, dincolo de infracţionalitatea cibernetică, România are şi responsabilitatea opririi fluxului de imagranţi ilegali la frontiera estică a UE şi are cel mai modern sistem integrat de securizare a frontierelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici